Szerszámok és eszközök

Szerszámok és eszközök

Szerszámok és eszközök 14 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Mágneses kiszedő eszköz
 • Vizsgálótükör

  A vizsgálótükrök nehezen szemrevételezhető helyek ellenőrzését vizsgálatát teszik lehetővé, olyan esetekben, ahol egy endoszkópos vagy egyéb vizsgálat nem célravezető vagy indokolt. Egyszerűsége miatt hegesztési varratok és gépszerkezetek belső vizuális vizsgálatának alapvető ellenőrző eszköze. Mérete és kialakítása alapvetően határozza meg használhatóságát. A belső terek megvilágításához további hidegfényforrások is elérhetők, de elérhetők beépített világítással rendelkező vizsgálótükrök is.

 • Hegesztési varratmérő

  A hegesztési varratok geometriai jellemzőinek mérésére különböző varratmérő eszközök léteznek. Népszerűek a kombinált varratmérők, amivel több paraméter is mérhető, de jól használhatók a célszerszámként funkcionáló varratmérők is, mint pl. a Hi-Lo varratmérő, ami a varrat dudor magasságát méri. A rozsdamentes acélból készülő célszerszámok a hegesztőmérnökök és minőségellenőrök társai a gyártmányellenőrzésben. További varratmérőkkel kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

 • Felületi feszültség és tisztaság ellenőrző toll

  A nem megfelelő tisztaságú, szennyezett felületre felvitt festék vagy bevonat tapadása nem biztosítható. A minőségellenőrzés területén a felületek tisztaságának ellenőrzésére, a tisztaság ellenőrző folyadékok/filctollak használata egyre elterjedtebb. A kíván tisztaság ellenőrzése egyszerűen elvégezhető a különböző felületi feszültség értékekkel azonosítható folyadékok felületre történő felvitelével. Ez az egyszerű vizsgálat szubjektív módon értékelhető költséghatékony ellenőrzést biztosít. Rendelkezésre állnak fluoreszcens visszaverődés elvén működő készülékek, amelyeknek használata sorozatvizsgálatoknál indokolt.

 • Ipari jelölők

  A különböző felületeknek, környezeti körülményeknek és tartóssági elvárásoknak megfelelően kínálunk különböző ipari jelölőeszközöket fémre, fára, papírra, műanyagra, üvegre, magas hőmérsékletre és zsíros felületre. 

 • Demagnetizáló készülékek és berendezések

  A műszaki gyakorlatban a mágneses tulajdonságokkal rendelkező felmágnesezett alkatrészek gyakran okoznak problémát, nehézséget a további feldolgozás vagy felhasználás során. Ezekben az esetekben a mágnesezettséget meg kell szüntetni, illetve elfogadható mértékre kell csökkenteni. A demagnetizáló készülékeknek kialakításuk szempontjából két típusa van a tekercs és a járom. Az alkatrész mérete és mágneses tulajdonságai alapvetően meghatározzák a szükséges demagnetizáló készülék típusát. A hatékony és gazdaságos demagnetizálást gyakran alacsony frekvencia alkalmazásával kell végezni. Ebben az esetben a járom vagy tekercs demagnetizáló készülékhez egy alacsony frekvencia generátort kell kapcsolni. A demagnetizálást lehet egyenként vagy csoportosan pl. egy műanyag kosárban elhelyezve elvégezni. Nagyobb darabszám vagy nagy mágneses tér esetén indokolt lehet az automata vezérlésű és alkatrész mozgatású berendezés alkalmazása.

 • Starcke csiszolóanyagok

  Starcke

  Az ipari gyakorlatban a minőségellenőrzéskor, illetve a laboratóriumi minták előkészítésekor a gyártmányt, illetve mintát gyakran csiszolják. Csiszolást, mint előkészítési munkafolyamatot használják pl. keménységmérésnél, mikroszkópos fém szövetszerkezet vizsgálatnál (metallográfia, replika vizsgálat) spektrométeres anyagösszetétel ellenőrzéskor és SEM (Scanning Electron Microscope) vizsgálatoknál.

  Ezeknél az eljárásoknál használt csiszolóanyagok nagyban hasonlítanak vagy megegyeznek a termelésben használt csiszolóanyagokkal, szerszámokkal. Jellemzően csak a méret, finomság kialakítás változik. A termelési és minőségbiztosítási/laboratóriumi felhasználáshoz kínálunk különböző méretű szemcsenagyságú, anyagú, hordozójú csiszolóanyagokat. Az egyes feladatok optimalizálásához kerámia, korund, cirkon, szilíciumkarbid, alumínium-oxid szemcséjű anyagok érhetők el. Ezek a termékek eltérő csiszolási teljesítménnyel, élettartammal és árral rendelkeznek. A megfelelő eszközök és eljárások optimalizálása jelentős előnyöket jelenthet a felhasználók számára.


Mutat 1 - 14 / 14
Mutat 1 - 14 / 14