Ellenőrző eszközök (MT)

A mágnesezhető poros eljárásnál használt anyagok és az eljárás megfelelőségének ellenőrzésére ellenőrző eszközöket kell használni. A gyakorlatban számos ellenőrzőeszköz terjedt el, amelyek különböző repedéseket tartalmaznak. A szükséges mágneses tér meglétének és irányának ellenőrzésének egyik egyszerű eszköze a berthold tárcsa. Amennyiben a felhasznált anyagot kell ellenőrizni, akkor az MTU-tárcsa használata ajánlott.

Ellenőrző eszközök (MT) 4 terméket találtam.


Mutat 1 - 4 / 4
  • A Berthold tárcsa a mágnesezhető poros vizsgálat alapvető ellenőrző eszköze. A berthold tárcsa segítségével ellenőrizhető a mágnesezés során a vizsgált felületen kialakuló mágnesezés mélysége, iránya. Más nevén a penetraméter, a mágnesesítő hatásfok meghatározására szolgál.

  • Az MTU tárcsa egy tartósan mágnesezett acéllemez, referenciablokk amely durva és finom repedéseket tartalmaz. A repedéseket speciális kezeléssel lettek előállítva a felületen. A felületet ezután csiszolják és bevonjuk. 

  • Aeroszolhoz rögzíthető UV LED lámpa mágnesezhető poros fluoreszkáló vizsgálatohoz permetezőkészlettel Nagy intenzitású UV LED lámpa (legfeljebb 8000 μW/cm², 38 cm-ről), nagyon széles, 15 cm átmérőjű ellenőrzési területtel. Egyetlen felhasználó kezelheti egyszerre a járommágnest, illetve használhatja a fluoreszkáló aeroszolt az UV LED lámpával.

  • A Matkon járommágneshez illeszthető indukciós UV LED lámpáját fluoreszkáló mágnesezhető poros vizsgálatokhoz fejlesztették ki. Az UV lámpa gyorsan és egyszerűen rögzíthető a járommágnes lábaihoz, a tápellátást pedig közvetlenül a járommágnesről kapja.

Mutat 1 - 4 / 4