AZONNALI

MŰSZAKI ÉS ÁR INFORMÁCIÓK

+36 30 350 80 60
info@jupitertech.hu
 

Információk

OLDALAINK

Jupiter Tech Webshop

Dino-Lite mikroszkópok

Starcke csiszolóanyagok

KAPCSOLAT

Jupiter Tech Kft.
Székhely: 1029 Budapest, Fáklyaliliom u. 3.
Mobil: +36 30 350 8060
Telefon: +36 1 951 9945
Email:info@jupitertech.hu

Adatvédelmi nyilatkozat

A Dino-Lite digitális mikroszkópok speciális funkciói

EDOF (Kiterjesztett mélységélesség)EDOF

“A kiterjesztett mélységélesség, más néven fókusz halmozás, egy digitális képfeldolgozó technológia, amely több különböző fókusztávolsággal elkészített képet egyesít, így a létrejövő kép nagyobb mélységélességgel rendelkezik (DOF), mint bármelyik egyedi forrás kép. A fókusz halmozás minden olyan helyzetben használható, ahol az egyes képek mélységélessége nagyon alacsony.” (Forrás: Wikipedia)

Néhány Dino-Lite modell rendelkezik az EDOF felvételi móddal. Ez egy különleges technika, aminek a segítségével többféle fókuszbeállítással készülnek képek melyeket a szoftver automatikusan egyesít egy tiszta képpé 1 kattintással. A EDOF képek fenntartják az eredeti képek minőségét és tárolhatóak, valamint megtekinthetőek a DinoCapture 2.0 szoftverben. Minden AM4815xx és AM7815xx modell rendelkezik az EDOFtechnológiával.

(Az EDOF funkció pillanatnyilag csak Windows operációs rendszerek alatt érhető el)

 EDOF

EDOF


EDR (Kiterjesztett fénydinamika tartomány)EDR

Az EDR egy olyan technológia, melyet a fényképkészítésnél és a képalkotásnál arra használnak, hogy nagyobb dinamikus fénytartományt reprodukáljanak az elkészített képen, mint az a szabványos digitális képalkotási vagy fényképezési technikákkal lehetséges.

Az EDR képek olyan megnövelt fénytartománnyal rendelkeznek, mely megmutatja a valóságban látott fényerősséget a közvetlen napfénytől a teljes sötétségig. Ezt gyakran úgy érik el, hogy összevonják az ugyanarról a tárgyról különböző fényerővel készült képeket egyetlen képpé. (forrás: Wikipedia).

Az EDR (Extended Dynamic Range) képfeldolgozó eszközzel kizárólag néhány Dino-Lite Edge-modell rendelkezik (DinoCapture 2.0 verzió 1.4.8 vagy újabb). A változó fényességű felületeknél az EDR capture ideális eszköz természetes megvilágítású kép elkészítéséhez mindössze néhány kattintással. Az EDR rögzítési mód 3 képet készít különböző expozíciós szintekkel (standard, alulexponált és túlexponált) és összevonja őket egy tiszta képpé automatikusan, 1 kattintással. Az EDR képeket tárolhatja és megtekintheti a DinoCapture 2.0 szoftverben. Minden AM4815xx és AM7815xx modell rendelkezik az EDR technológiával.

(Az EDR funkció pillanatnyilag csak Windows operációs rendszerek alatt érhető el)

 EDR


AMR (Automatikus nagyítás leolvasás)AMR

Az AMR funkció automatikusan érzékeli és kijelzi a Dino-Lite mikroszkóp aktuális nagyítását. A nagyítási érték megjelenik a Dino-Lite szoftverében és eltárolódik a rögzített képen. Az AMR funkció leegyszerűsíti a mérési folyamatot és javítja a mérés pontosságát. AMR funkció akkor ajánlott, ha a nagy pontosságú és / vagy kalibrált (a kalibráció manuálisan történik) méréseket kell elvégezni.

(Az AMR funkció pillanatnyilag csak Windows operációs rendszerek alatt érhető el)

AMR  


FLC (Rugalmas LED vezérlés)FLC

A rugalmas LED-vezérlés (FLC) funkció segítségével a Dino-Lite mikroszkópok LED világítását lehet ellenőrizni és beállítani. Az FLC funkcióval rendelkező Dino-Lite modellek esetében a LED-ek a 4szegmensre vannak osztva, amelyek külön-külön állíthatóak. 6 szintű megvilágítás közül lehet választani. Az FLC funkció akkor hasznos, ha a vizsgált tárgyat oldalról  kell világítani, vagy ha bizonyos részei az objektumnak több vagy kevesebb fényt igényelnek.

(Az FLC funkció pillanatnyilag csak Windows operációs rendszerek alatt érhető el)Microtouch – Érintésérzékeny gomb

A Microtouch egy érintésérzékeny gomb, melyhez a szoftver segítségével funkciót választani. A választható feladat lehet kép mentés, videó indítás/leállítás, illetve a LED világítás funkciói közötti váltás A szoftver lehetővé teszi a Microtouch letiltását is, továbbá beállítható, hogy egyszeri, vagy dupla érintéssel aktiválódjon. A Microtouch funkció, különösen hasznos a képek készítésénél az olyan vizsgált objektumok esetében, amelyek nehezen elérhetőek, vagy ha mindkét kezére szükség van, a Dino-Lite mikroszkóp működtetéséhez.

  


Polarizációs szűrő / Polarizáló

Számos Dino-Lite modell rendelkezik beépített polarizációs szűrővel. A polarizátor egy optikai szűrő, mely polarizálja a rajta áthaladó fényt, így csökkenti a fényes tárgyak visszacsillanását és javítja a kontrasztot. A Dino-Lite polarizátor ki/be kapcsolható, vagy fél polarizációs állásba is állítható. A polarizátor szűrő erősen ajánlott, ha fényes vagy tükröződő tárgyakkal dolgozik, mint például fém, műanyag, vagy üveg.

 


Cserélhető kupakok

Az első kupakok minden Dino-Lite Edge és AD modell esetében levehetőek és cserélhetőek. Különböző kupakok speciális funkciókkal állnak rendelkezésre (hosszú kupakok, polarizációs kupakok, zárt kupakok). A kupakok cserélhetőek sérülések estében is vagy higiéniai okokból, ha az egészségügyi, az orvosi vagy az élelmiszer-feldolgozó ipar.

(Az Edge és AD modellek kupakjai nem felcserélhetőek)