AZONNALI

MŰSZAKI ÉS ÁR INFORMÁCIÓK

+36 30 350 80 60
info@jupitertech.hu
 

Információk

OLDALAINK

Jupiter Tech Webshop

Dino-Lite mikroszkópok

Starcke csiszolóanyagok

KAPCSOLAT

Jupiter Tech Kft.
Székhely: 1029 Budapest, Fáklyaliliom u. 3.
Mobil: +36 30 350 8060
Telefon: +36 1 951 9945
Email:info@jupitertech.hu

Adatvédelmi nyilatkozat

Hírek /Cikkek / Aktuális akciók

2021.05.11

A Microdiamant és az Eminess egyesülésével megszületett a Pureon!

Pureon

A Pureon az új vezető globális szállító a csúcstechnológiájú anyagok felületmegmunkálásában. Korábban a Microdiamant néven ismert, a gyémánt alapú csiszolótermékekre szakosodott precíziós felületmegmunkáló megoldások szállítójaként a vállalat megvásárolta az Eminess Technologies technológiát, amely a fejlett és kritikus felületpolírozási fogyóeszközökre szakosodott technológiai vezető. A Pureon mindkét vállalat szaktudására támaszkodik, miközben továbbra is új ismereteket szerez, és sikeresen alkalmazza új és jobb megoldások kifejlesztésére ügyfelei számára.

Bővebben


2021.04.19

Felületi feszültség és tisztaság mérése

Folyamatparaméter felületi feszültség

Számos gyártási folyamatban a felületi vagy határfelületi feszültség a termék minőségének meghatározó paramétere. Különösen a felületi technológián belül a felületi feszültség állandó mérő- és szabályozó változóvá vált.

Felületi feszültség

A folyadékok felületi feszültsége

A felületi feszültség jelenségéért a kohézió folyamata felelős. A kohéziót a folyadékok molekulái közötti vonzó (kohéziós) erőként vagy "összeragadásként" írhatjuk le. A folyadék (itt a víz) belsejében egy molekula minden irányban egyformán vonzó erőket tapasztal a szomszédos molekulák részéről. Az eredő erő értéke nulla. SITA DynoTester+ Kézi műszer felületi feszültség méréséhez és felületaktív anyagok koncentrációjának ellenőrzéséhez

Amint az a képen látható, a folyadék felszínén elhelyezkedő molekulából hiányzik néhány szomszédos molekula, és így az erők kiegyensúlyozatlanságát tapasztalja. Egy molekulának a megmaradt szomszédaihoz ható vonzereje a folyadék felszínén erősebb. Ennek eredményeként olyan erő (F) alakul ki, amely a közeg belseje felé irányul.

Gyakorlatilag a jelenség ahhoz hasonlítható, mintha egy vékony réteg venné körül a folyadékot, amely megnehezíti egy tárgy belemerítését és kihúzását a folyadékból. Az erővel (F) szemben munkát kell végezni ahhoz, hogy valamit áthelyezzünk ezen a rétegen, vagy kitágítsuk a felületét.

Ezért a felületi feszültséget úgy határozzuk meg, mint "a folyadék felületének (m2) egy egységgel való kitágításához szükséges erő (Nm) mértékét".

Ezért a felületi feszültséget N/m-ben mérik (Nm/m2 = N/m). Alkalmanként a felületi feszültséget dyn/cm-ben adják meg.

1 dyn/cm = 1 mN/m

A víz felületi feszültsége 20 °C-on 72,75 mN/m.

SITA DynoTester+ Kézi műszer felületi feszültség  méréséhez és felületaktív anyagok koncentrációjának ellenőrzéséhez


Microdiamat

2021.03.23.

Sajtóközlemény

A Microdiamant felvásárolta az Eminess Technologies céget,Eminess

hogy így váljon a felületkezelés vezető globális beszállítójává, csúcstechnológiájú anyagok területén.

A Microdiamant, a gyémántalapú finomcsiszolás megoldások vezető szakértője, a nagy pontosságú felületi leppelések és polírozások területén az egyik legrejtettebb bajnok kelet Svájcban.

Most a Microdiamant megvásárolta az amerikai székhelyű Eminess Technologies-t, hogy tovább növekedjen több dimenzióban. A vállalat így egyúttal jelentősen bővíti nemzetközi jelenlétét és termék kínálatát biztosítva ezzel egy kulcspozíciót a gyorsan növekvő piacon.

Az elmúlt években a svájci székhelyű Microdiamant, amelyet Martin és Daniel testvérek irányítottak a harmadik generáció óta, jelentős összegeket fektetett be a szervezet növekedésébe. A Eminess Technologies (www.eminess.com) megvásárlásával, a vállalat most egy lépéssel tovább halad: Megduplázza alkalmazottak számát, így az 120-ra nő, és megerősíti üzleti tevékenységének stratégiai bővítését. A felvásárlással Microdiamant jobb hozzáférését kíván elérni az Egyesült Államokban, miközben Eminess-nek ad jobb hozzáférés az európai és ázsiai piacokhoz. Az egyesülés kihasználja a növekedési lehetőségeket is a félvezetőiparban, amely profitál az elektromos mobilitás és az 5G / IoT bővüléséből.

A két vállalat kiegészítő termékpalettája és az egyesített know-how lehetővé teszi számukra a kínálatot felületmegmunkálási megoldások terén olyan kulcsfontosságú iparágak számára, mint a félvezetők, az elektronika, optika, precíziós mérnöki munka, luxuscikkek, orvostechnika.

Az egyesülés lehetővé teszi, hogy a két vállalat a felületmegmunkálás globális beszállítója legyen

További részletek: https://www.microdiamant.com/fileadmin/Pics/Pics_allgemein/Press_Release_Microdiamant_EN.pdf

https://www.eminess.com/about_us/news


Sonowall 70 ultrahangos hibakereső

2021.03.17.

30 éves a SONOTEC - Születésnapi akció

A Sonotec 30. évfordulója alkalmából újabb promóciót jelentett be:

A SONOWALL 0 Standard Kit minden egyes új vásárlásakor ingyenesen megkapja a SONOGRID szoftver opciót.

Sonowall 70 és SONOGRIT szoftver ára 1.414.800,-+ÁFA helyett,

csak 1.206.000,- +ÁFA

április 30-ig történő megrendelés esetén

Sonowall 70 ultrahangos hibakereső és falvastagságmérő

A készüléket hegesztési varratok gyors rutin vizsgálatára tervezték. Kicsi és komapkt kialakítású. Menürendszere és kezelése letisztult és egyszerű, magyar nyelvű. A TEN és ÖRG kiértékelő szoftverek mellett, az akciós ár most a SONOGRIT szoftvert is tartalmazza.

TERMÉK ADATLAPJA