Tisztaságvizsgálat

A gyártás minőségét számos tényező befolyásolja és az egyik, amely egyre fontosabbá válik, az alkatrészek tisztasága. A gyártott termékek gyakran összetett berendezések alkotóelemei. Ha az összeszerelés egy alkatrésze a gyártási folyamatok miatt szennyeződik, az káros hatással lehet az összeszerelés minőségére.

Egy adott alkatrész tisztasági követelménye nagymértékben függ az alkatrész tervezett felhasználásától és a tisztítási folyamat várható eredményétől. Az alkatrész tisztaság vizsgálati követelményei az egyszerű vizuális ellenőrzéstől a nagyon szigorú mérésekig terjedhetnek. A kívánt tisztasági szint minden esetben közvetlen hatással van az alkatrésztisztítási folyamatra és annak ellenőrzésére. Általában minél kritikusabb a tisztaság, annál költségesebbek a tisztítási és ellenőrzési folyamatok.

A gyártó cégek egyik kihívása az alkatrésztisztítási műveletek költségeinek kiegyensúlyozása és a szükséges végeredményhez való igazítása. A versenyképesség megőrzése érdekében a gyártóknak a lehető leggazdaságosabban kell tudni minőségi alkatrészeket gyártaniuk. A legtöbb alkalmazás esetében az alkatrésztisztítás szükséges lépés a minőségi alkatrészek előállításához.

A Jupiter Tech Kft. a SITA Messtechnik GmbH. magyarországi partnereként megoldásokat kínál a felületek tisztaságának ellenőrzéséhez , valamint a mosó és tisztítítófürdők felületakív anyag koncentrációjának és tisztaságának ellenőrzéséhez. 

Cégünk az Arcotest GmbH. magyarországi partnereként felületi feszültség és tisztaság ellenőrző tollak és tinták széles választékát nyújtja  felületek ellenőrzéséhez.

A Glaser GmbH. magyarországi partnereként cégünk a műszaki tisztaságvizsgálathoz szükséges alkatrészmosókat kínálunk a kisméretű alkatrészekhez (1 - 3 kg) megfelelő mosóktól az akár többszáz kilogarmmos minták mosására alkalmas készülékekig.

Tisztaságvizsgálat 19 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Felületi feszültség és tisztaság ellenőző műszerek

  A SITA Messtechnik GmbH a folyadékok dinamikus felületi feszültségének mérésére szolgáló készülékeket, a folyadékok habzási viselkedésének elemzésére szolgáló teljesen automatikus habmérő készülékeket, valamint az alkatrészek tisztaságának ellenőrzésére és a technológiai folyadékok szennyeződési szintjének nyomon követésére szolgáló fluoreszcens méréstechnikát fejleszt, gyárt és értékesít. A mérőeszközök erős kialakításúak és nagyon könnyen kezelhetőek. Használják őket a vegyipar kutatási és fejlesztési laboratóriumaiban analitikai és minőségbiztosítási feladatokra, valamint a felületi technológia területén a folyamatok megfigyelésére és ellenőrzésére.

  A SITA Messtechnik GmbH-t 1996-ban a Drezdai Műszaki Egyetem precíziós mérnökei alapították a Drezdai Technológiai Központban. A világ első mobil buboréknyomásos tenziométerének kifejlesztése volt a kiindulópontja a tenziométerek új eszközgenerációjának, és az alapja a SITA világméretű gazdasági sikerének a folyamatparaméter felületi feszültség bevezetésénél a laboratóriumtól a késztermékig vezető úton.

  A SITA a görög SIgma és TheTA betűkből származik - a folyadékok két jellemzőjének, a felületi feszültségnek és a hőmérsékletnek a szimbólumai - természetesen az innovatív méréstechnológiából.

  A SITA tisztaságvizsgáló műszerei gyors, pontos és ismételhető méréseket biztosítanak felületek tisztaságának és tisztítófürdők koncentrációjának ellenőrzéséhez. Használata objektív eredményt biztosít a minőségbiztosítás számára.

  A folyadékok dinamikus felületi feszültségének mérésére szolgáló buboréknyomás-módszeren alapul. A buboréknyomásos módszer elve az, hogy egy légáramot egy kapillárison keresztül vezetünk a technológiai folyadékba. Egy érzékelő méri a buborékképződéshez szükséges nyomást. A készülék a mért nyomásértékből származtatja a felületi feszültség mértékét.

 • Arcotest felületi feszültség és tisztaság...

  Arcotest teszttinta és teszttoll A nem megfelelő tisztaságú, szennyezett felületre felvitt festék vagy bevonat tapadása nem biztosítható. A német Arcotest felületi feszültség és tisztaságellenőrző filcei és tintái jól bevált módszert biztosítanak a felület ellenőrzésére.

  Arcotest PINK széria adatalap

  Arcotest BLUE széria adatalap

  Arcotest ORGANIC széria adatalap

  A minőségellenőrzés területén a felületek tisztaságának ellenőrzésére, a tisztaság ellenőrző folyadékok/filctollak használata egyre elterjedtebb. A kívánt tisztaság ellenőrzése egyszerűen elvégezhető a különböző felületi feszültség értékekkel azonosítható folyadékok felületre történő felvitelével. Ez az egyszerű vizsgálat bár szubjektív, de  értékelhető költséghatékony ellenőrzést biztosít. Rendelkezésre állnak fluoreszcens visszaverődés elvén működő készülékek, amelyeknek használata sorozatvizsgálatoknál indokolt. Elérhető objektív reprodukálható és kalibrálható mérést biztosító tisztaság ellenőrző készülék is.

 • Részecske vizsgálat

  A szennyeződések eltávolítása és azonosítása az alkatrészekből - amelyeket például az autóiparban, a repülőgépiparban, a hidraulikában és a gyártási rendszerekben használnak - létfontosságú a termékek nagyobb megbízhatósága és hosszú élettartama érdekében. A vizsgálat elvégzéséhez előszőr a részecskéket el kell távolítani az alkatrészek felületéről, majd fel kell fogni egy erre megfelelő filterben. Erre a feladatra a Glaser alkatrészmosó berendezéseit ajánljuk. A részecskék számolása és osztályozása mikroszkóp segítségével manuálisan, vagy specializált szoftver segítésével automatikusan is elvégezhető. Céleszközöket is kínálunk a feladatra, a DHS Solution Cleanaliser készülékeit.

 • Tapadásvizsgálat

  A bevonatok, például festékek, ragasztók, lakkok stb. tapadási szilárdságának mérése a bevonat és a hordozófelület közötti kapcsolat minőségének meghatározása szempontjából lényeges.  Többféle tapadásvizsgálati módszer áll rendelkezésre annak meghatározására, hogy a bevonat mennyire jól tapad a szilárd anyaghoz, például fémhez, fához, betonhoz és más merev aljzathoz.

  Leszakításos (pull-off) tapadásmérési módszer

  Ez a módszer egyszerűen használható, és számszerűsíthető tapadási értéket ad. A bevonathoz húzóegységeket ragasztanak, és amikor a ragasztó megszilárdult, megmérik a bevonat felületről való lehúzásához szükséges erőt.  A Pull-Off tapadásvizsgáló műszer a bevonat felületére ragasztott görgőre gyakorolt húzóerőt méri, és számos sík, egyenetlen, ívelt (domború vagy homorú) felületen használható.

  Keresztvágásos (cross hatch) tapadásvizsgálati módszer

  Ezt a módszert széles körben használják a festékbevonatok tapadásának értékelésére, és azonnali értékelést ad az aljzathoz való tapadás minőségéről. A cross hatch teszt egy vizuális összehasonlító módszer festék- és porbevonatok vizsgálatához 250 µm vastagságig, amely gyorsan és egyszerűen használható. A bevonatot kis négyzetekre vágják, ezáltal csökkentve az oldalirányú kötést, és a bevonat tapadását az ISO, ASTM vagy vállalati szabványok alapján értékelik

  Felületi feszültség és tapadás ellenőrzése teszttintákkal és stiftekkel

  Az anyag és a bevonat közötti vonzás erősségét az anyagok relatív felületi energiája/felületi feszültsége határozza meg. Minél nagyobb a szilárd anyag felületi energiája a folyadék felületi feszültségéhez képest, annál nagyobb a molekuláris vonzás, ez közelebb húzza a festéket, tintát vagy ragasztót és nagyobb kötési szilárdság jön létre. Minél kisebb a szilárd anyag felületi energiája a folyadék felületi feszültségéhez képest, annál gyengébb a vonzóerő, és ez taszítja a bevonatot.

  A felületi energia meghatározása könnyen elvégezhető felületenergia-tesztelő tollak vagy tinták használatával (Dyne vizsgálat).

 • Vegyifülkék

  A hatékonyság maximalizálása kémiai elszívó elszívófülkékkel

  A vegyifülkék alapvető fontosságú berendezések az olyan laboratóriumokban és ipari környezetben, ahol gyakori a vegyszerek használata. Ezeket az elszívófülkéket úgy tervezték, hogy megvédjék a felhasználókat a vegyi kísérletek és folyamatok során felszabaduló káros füstöktől és gőzöktől. Azáltal, hogy hatékonyan felfogják és eltávolítják ezeket a veszélyes anyagokat, a elszívófülkék segítenek fenntartani a laboratóriumi személyzet biztonságos és egészséges munkakörnyezetét.

  Az elszívófülkék működése

  A kémiai elszívó elszívófülkék úgy működnek, hogy negatív nyomású környezetet hoznak létre, amely beszívja a levegőt és a kísérő füstöket vagy gőzöket. A szennyezett levegőt ezután megszűrik, mielőtt az épületből kimenne, vagy visszavezetnék a laboratóriumba. Ez a folyamat segít megelőzni a káros anyagok felhalmozódását a levegőben, csökkentve ezzel a laboratóriumi dolgozók expozíciójának kockázatát.

  A vegyifülkék használatának előnyei

  A kémiai elszívófülkék használata számos előnnyel jár, többek között:

  • Biztonság: Az elszívófülkék megvédik a laboratóriumi személyzetet a veszélyes vegyi anyagoknak való kitettségtől, így biztosítva a jólétüket.
  • Megfelelés: Számos szabályozó hatóság megköveteli a vegyifülkék használatát a munkahelyi biztonság és az irányelvek betartásának biztosítása érdekében.
  • Hatékonyság: Az elszívófülkék a káros anyagok levegőből való hatékony eltávolításával hozzájárulnak a tiszta és egészséges munkakörnyezet fenntartásához.
  • Sokoldalúság: Testre szabhatók a különböző laboratóriumi elrendezésekhez és követelményekhez, így sokoldalúan alkalmazhatóak különböző alkalmazásokhoz.

  A megfelelő vegyifülke elszívófülke kiválasztása

  A laboratóriumi elszívófülke kiválasztásakor vegye figyelembe az olyan tényezőket, mint a felhasznált vegyszerek típusa és mennyisége, a munkaterület mérete és az esetleges speciális szellőzési követelmények. Lényeges, hogy olyan elszívót válasszon, amely megfelel az Ön igényeinek és a biztonsági előírásoknak, hogy optimális teljesítményt és a laboratóriumi személyzet védelmét biztosítsa.

  Az elszívófülkék között megkülönböztetünk kivezetéssel rendelkező és kivezetés nélküli típusokat.

  • A kivezetéssel rendelkező fülkék jellemzően szűrés nélkül engedik ki a füstöt vagy gőzt a szabadba, ahol azok elkeveredve a levegővel már nem jelentenek egészségügyi kockázatot.
  • A kivezetés nélküli vegyifülkék komplex, az alkalmazásnak megfelelő szűrőrendszerrel rendelkeznek, mely megköti és tárolja a füstöt vagy gőzt. A szűrőket meghatározott időintervallumonként cserélni kell.

  Az elszívófülkék karbantartása

  A vegyifülkéket hatékonyságuk biztosítása érdekében a rendszeres karbantartás elengedhetetlen. Ez magában foglalja az elszívófülke és a szűrők rendszeres tisztítását, a szivárgások vagy sérülések ellenőrzését, valamint a teljesítmény fokozása érdekében szükséges javítások elvégzését. A vegyifülke jó állapotban tartásával maximalizálhatja hatékonyságát és meghosszabbíthatja élettartamát.


Mutat 1 - 19 / 19
Mutat 1 - 19 / 19