Vizuális vizsgálat (VT)

A vizuális vizsgálat (VT) a legegyszerűbb és legszélesebb körben használatos vizsgálat, mind a hétköznapi életben, mind az ipari ellenőrzés területén. A roncsolásmentes anyagvizsgálat területén alapvetően hegesztési varratok, gyártmányok szemrevételezését értjük rajta. Szélesebb ipari területet tekintve azonban a gyártásközi és végtermékek ellenőrzésénél is gyakori vizsgálati módszer.  Alapvető eszközei, a megvilágító lámpa, fénymérő, varratmérő sablon, nagyító, jelölőeszköz, tisztító eszközök. A hegesztési varratok mindkét oldalról történő szemrevételezését szabványok írják elő, pl. MSZ EN 13927:2003 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLATOK  SZEMREVÉTELEZÉSES VIZSGÁLAT. 

Vizuális vizsgálat (VT) 19 terméket találtam.

Alkategóriák

  • Endoszkópok / boroszkópok

    Azoknál az alkatrészeknél, szerkezeteknél, ahol a belső felület vagy varrat közvetlenül nem szemrevételezhető LED fénnyel rendelkező tükör vagy speciális endoszkóp biztosíthatja a vizsgálatot. A hajlékony és merev szárral rendelkező fiberszkópok különböző átmérőben, hosszban, kitekintési iránnyal és fényforrással érhetők el, a megközelítendő helyhez igazodva. Ezeknél a felhasználásoknál a gyártmány jellemzően nehezen szerelhető vagy roncsolással vizsgálható csak. A gyakorlott gyártmánytervezők, mind a nagy acélszerkezeteknél, mind a kis sorozatú gyártmányoknál a későbbi vizsgálatot lehetővé tevő búvó nyílásokat alakítanak ki.

  • Ipari ellenőrző tükrök

    Az ellenőrző tükrök nehezen szemrevételezhető helyek ellenőrzését vizsgálatát teszik lehetővé, olyan esetekben, ahol egy endoszkópos vagy egyéb vizsgálat nem célravezető vagy indokolt. Egyszerűsége miatt hegesztési varratok és gépszerkezetek belső vizuális vizsgálatának alapvető ellenőrző eszköze. Mérete és kialakítása alapvetően határozza meg használhatóságát. A belső terek megvilágításához további hidegfényforrások is elérhetők, de elérhetők beépített világítással rendelkező vizsgálótükrök is.

  • Hegesztési varratmérők

    A hegesztési varratok méretjellemzőinek mérésére különböző varratmérőket ajánlunk. A varratmérők gyakran csak egy vagy két varratjellemző mérésére alkalmasak, de vannak olyan összetett kialakítású varratmérők, amikkel több méretjellemző is pontosan és gyorsan mérhető. A széles varratmérőválaszték miatt honlapunkon csak néhány jellemző varratmérő található. A megfelelő típus kiválasztásához kérje további tájékoztatónkat.


Mutat 1 - 19 / 19
Mutat 1 - 19 / 19