Tömörségvizsgálat (LT)

A tömörségvizsgálat acélszerkezetek, tartályok és csővezetékek tömörségének vizsgálatára, valamint a szivárgások felderítésére nyújt megoldást.

Vákuumkeretes szivárgásvizsgálat

Az ipari tartályok, csővezetékek és szerkezetek tömörségének ellenőrzésére a vákuumkeretes tömörségvizsgáló eszközök terjedtek el. Különböző méretű, kialakítású szabványos és egyedi tervezésű keretek is elérhetőek.

Az ellenőrizni kívánt felületre helyezett vákuumkeretben a csatlakoztatott vákuumszivattyú segítségével vákuumot képzünk. Az előzőleg a vizsgált felületre juttatott buborékképző anyag a szivárgás helyén buborékot képez így a kereten keresztül láthatóvá válik a szivárgási hely.

UV nyomjelzős szivárgásvizsgálat

A (víz, olaj alapú) folyadékokhoz kevert reagensek UV fénnyel megvilágítva erősen fluoreszkálnak. Egészen kis mennyiségű adalék és UV lámpa alkalmazásával a különböző berendelések, készülékek és hidraulikus rendszerek szivárgásvizsgálata gyorsan és költséghatékonyan elvégezhető.

MSZ EN 1779:1999/A1:2004 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT.  TÖMÖRSÉGVIZSGÁLAT  Az eljárás és a módszer kiválasztásának feltételei
MSZ EN 1593: 1999/A1:2004 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT. TÖMÖRSÉGVIZSGÁLAT  Buborékemissziós módszerek

Tömörségvizsgálat (LT) 16 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Vákuumkeretes tömörségvizsgálat

  Az ipari tartályok, csővezetékek és szerkezetek tömörségének ellenőrzésére a vákuumkeretes tömörségvizsgáló eszközök terjedtek el. Különböző méretű, kialakítású szabványos és egyedi tervezésű keretek is elérhetőek.

  Az ellenőrizni kívánt felületre helyezett vákuumkeretben a csatlakoztatott vákuumszivattyú segítségével vákuumot képezünk. Az előzőleg a vizsgált felületre juttatott buborékképző anyag a szivárgás helyén buborékot képez így az átlátszó plexi kereten keresztül láthatóvá válik a szivárgás helye.

 • UV nyomjelzős szivárgásvizsgálat

  A (víz, olaj alapú) folyadékokhoz kevert reagensek UV fénnyel megvilágítva erősen fluoreszkálnak. Egészen kis mennyiségű adalék és UV lámpa alkalmazásával a különböző berendezések, készülékek és hidraulikus rendszerek szivárgásvizsgálata gyorsan és költséghatékonyan elvégezhető.

 • Porozitás vizsgálat (Holiday detector)

  A porozitás vizsgáló detektort arra tervezték, hogy felfedje a fémtermékek belső és külső védőbevonatainak repedéseit, porozitását, megengedhetetlen elvékonyodását és egyéb folytonossági hiányait. A készülék impulzusos nagyfeszültséget alkalmaz, elektródája elektromos szikrát bocsát ki a folytonossági hiány vagy elvékonyodás helyén. 

  A vizsgálat egyszerűen elvégezhető. A feladatnak megfelelő elektródát a felületen végighúzva vagy szorosan a felület közelében mozgatva a bevonati hiányosságnál vagy nem elfogadható elvékonyodásnál elektromos kisülés, szikra keletkezik, ami éles csattanó hanggal és villanással jár.


Mutat 1 - 16 / 16
Mutat 1 - 16 / 16