Mikroszkóp

MikroszkópA hagyományos mikroszkópok fő típusai a következőek: Sztereo mikroszkópok, Biológiai mikroszkópok, Polarizációs mikroszkópok, Metallográfiai mikroszkópok, stb.

 

A mikroszkópok nagyítását két tényező határozza meg, az okulárok és a objektívek nagyítása. A mikroszkópok nagyítási tartománya lehet lépcsőzetesen (fénymikroszkópok, metallográfiai mikroszkópok, polarizációs mikroszkópok, stb.), vagy folyamatosan állítható (zoom sztereo mikroszkópok).

 

A mikroszkópok megvilágítását alapvetően három fő típusba soroljuk, áteső (alsó), ráeső (felső) és kombinált. A megvilágítás típusa határozza meg a minták vizsgálati lehetőségeit, így ez egyik legfontosabb szempont a megfelelő mikroszkóp kiválasztásánál.

 

Manapság nagy igény van a látott képek rögzítésére és feldolgozására (analizálás, mérés), ezt teszik lehetővé a trinokuláris mikroszkóp fejek, melyekhez megfelelő adapter segítségével mikroszkóp kamera csatlakoztatható.

Mikroszkóp 33 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Sztereo mikroszkóp

  Sztereo mikroszkópA sztereo mikroszkópokat az iparban ún. „makro” minták felületek ellenőrzésére, vizsgálatára használják. Jellemzően ráeső (felső) megvilágítással rendelkeznek, de számos típus kombinált megvilágítással is elérhető. Az egyszerűbb típusok két fix nagyítással érhetőek el, az univerzális sztereo mikroszkópok azonban folyamatos zoom nagyítással rendelkeznek. Nagyítási tartományuk általában 7-50x-es, azonban a professzionális sztereo mikroszkópok elérhetőek akár 100x-nál nagyobb nagyítással is. Nagyobb nagyítási tartományban a mélységélesség olyan kicsi, hogy a sztereó mikroszkóp által nyújtott térbeli megjelenítés értelmét veszti.

   

  A sztereo mikroszkópok legfőbb sajátossága, hogy két fényúttal rendelkeznek, a minták kis szögeltéréssel láthatók és ezáltal térbeli megjelenítés érhető el. Ez egy olyan tulajdonsága ennek a mikroszkóp típusnak, amit nem lehet pl digitális módon 3D-s megjelenítéssel helyettesíteni.

   

  A sztereo mikroszkópok gyakran rendelkeznek trinokuláris fejjel, melyhez kamera csatlakoztatható, ami lehetővé teszi a képek részleteinek szofveres kiértékelését, mérését, dokumentálását. 

  AZONNALI SZETERO MIKROSZKÓP AJÁNLATOKÉRT LÁTOGASSA MEG WEBSHOPUNKAT

  JUPITERTECHSHOP.HU

 • Állványos sztereo mikroszkóp

  Állványos sztereo mikroszkópA állványos mikroszkópok a hagyományos sztereo mikroszkópok nagyméretű tartóállvánnyal felszerelt változatai. Jellemzően nagyméretű tárgyak vizsgálatánál, illetve javítási feladatoknál alkalmazzák.

   

  Jellemzően kisebb nagyítással és különálló körfényes megvilágítással rendelkeznek.

   

  A sztereo mikroszkópokat az iparban ún. „makro” minták felületek ellenőrzésére, vizsgálatára használják. Jellemzően ráeső (felső) megvilágítással rendelkeznek, de számos típus kombinált megvilágítással is elérhető. Az egyszerűbb típusok két fix nagyítással érhetőek el, az univerzális sztereo mikroszkópok azonban folyamatos zoom nagyítással rendelkeznek. Nagyítási tartományuk általában 7-50x-es, azonban a professzionális sztereo mikroszkópok elérhetőek akár 100x-nál nagyobb nagyítással is. Nagyobb nagyítási tartományban a mélységélesség olyan kicsi, hogy a sztereó mikroszkóp által nyújtott térbeli megjelenítés értelmét veszti.

 • Metallográfiai mikroszkóp

  Metallográfiai mikroszkópA metallográfiai mikroszkópokat, másnéven fémmikroszkópokat a fémek és más nem átlátszó minták felületének vizsgálatára használják. Segítségével fontos információk érhetőek el a vas és egyéb fémek fémek szerkezetéről, kristályszemcse határáról ötvözőiről, illetve szerkezetéről, hőkezelési állapotáról. Használják még a kőzetek és az ásványi anyagok tanulmányozására is forgatható tárgyasztallal kiegészítve. A mintákat értékelése szempontjából makro és mikro nagyítású mintaelemzésre használatos nagyítási tartományokat különböztetünk meg. Egy jól felszerelt metallográfiai  mikroszkóp nagyítási taromány a 20-1000x-es nagyítási tartománnyal rendelkezik. A mikroszkóp fontos része a megvilágítás, amit kifejezetten erősen tükröződő felületek vizsgálatára vannak kialakítva.

   

  A metallográfiai mikroszkópok függőleges irányú reflekciós megvilágítást alkalmaznak. A fókuszálható és polarizálható fénysugár az objektíven keresztül világítja meg a mintát és az objektívre visszavert fény jut el a szemlencséhez.

   

  Felhasználási területek: laboratóriumok, ipari gyártók, hőkezelők, igazságügyi vizsgálatok.

 • Biológiai mikroszkóp

  Biológiai mikroszkópOlyan átlátszó, illetve átvilágítható minták megtekintésére szolgálnak, amelyek jellemzően szabad szemmel nem láthatók. Áteső (alsó) megvilágítással és forgatható objektív revolverrel rendelkeznek, melybe típustól függően 3-6 objektív helyezhető el. Az objektívek nagyítása 4x-től 100x-ig terjed, így a mikroszkóppal akár 1000x-es, vagy a fölötti nagyítás is elérhető.

   

  Felhasználási terület: biológiai, orvosi és laboratóriumi használat.

   

  Kategóriák: gyerekek számára és otthoni felhasználásra, iskolák és oktatóközpontok számára, egyetemek és kórházak számára, valamint laboratóriumok számára ajánlott készülékek.

   

oldalanként
Mutat 1 - 24 / 33
Mutat 1 - 24 / 33