Ultrahangos készülékek (UT)

Az ultrahangos hibakereső készülékek az anyagok, alkatrészek, szerkezetek belső szerkezeti hibáinak roncsolásmentes felderítésére használhatók. Az ultrahangos hibakereső készülékek alkalmasak falvastagság mérésére is, de jellemzően erre a feladatra falvastagságmérő készülék használata terjedt el. Ugyanakkor vannak olyan falvastagságmérő készülékek, amelyek szoftveresen fejleszthetők, upgradelhetők és ezáltal teljes körű hibakereső készülékként használhatók. A Sonotec GmbH cég ultrahangos hibakereső és falvastagságmérő készülékeit Németországban tervezik és gyártják, megfelelnek az európai és amerikai szabványoknak, (A felhasználáshoz legmegfelelőbb hibakereső illetve falvastagságmérő készülék és vizsgálófej kiválasztásához kérje segítségünket.)

Ultrahangos készülékek (UT) 3 terméket találtam.

Alkategóriák

  • Ultrahangos falvastagságmérők

    Az ultrahangos falvastagságmérést jellemzően egy oldalról elérhető szerkezetek ellenőrzésére használják. Gyakori alkalmazási területe a tartályok, csővezetékek, ipari berendezések korróziós állapotának felmérése. A speciális visszhang-visszhang jelkezeléssel működő készülékekkel elérhető a festékbevonat leválasztása a mérés során, így a valós acél falvastagság mérésére kiválóan alkalmazható. A festékbevonatok vastagsága az eltérő hangterjedési sebesség és az eltérő festékbevonat vastagság miatt okoznak gondot a mérés során. Ez a probléma a visszhang-visszhang módszer alkalmazásával kiküszöbölhető. A készülékek felhasználása a gyártási területen is egyre népszerűbb. A gyors minőség- és bejövő áru ellenőrzési feladatokra az egyszerű kialakítású és gyorsan beállítható könnyen kezelhető készülékek népszerűek. (A készülékek használatához igény esetén ultrahangos oktatást biztosítunk.)

  • Ultrahangos hibakeresők

    Az ultrahangos hibakereső vizsgálat a roncsolásmentes anyagvizsgálat egyre gyakrabban alkalmazott ága, amit gyakran más pl. vizuális, penetrációs vagy mágnesezhető poros vizsgálatok kiegészítéseként használnak. Az ultrahangos vizsgálatok gyakori felhasználása a hegesztési varratok ellenőrzése. A varratok különböző szög vizsgálófejek segítségével egy vagy két oldalról nagy biztonsággal vizsgálhatók (általában). A hidegkötés, salak, gyökhiba stb. hibák jól elkülöníthetők a gyakorlott ultrahangos szakemberek számára. A legújabb Sonotec ultrahangos hibakereső készülékek megfelelnek az ipari szabványoknak, sőt a fejlett technológiák alkalmazásával számos olyan technikai megoldást is nyújtanak, ami teljesen egyedülálló a termékkategóriájába, ezáltal kiemelkedve a versenytársak közül. (A készülékek használatához igény esetén ultrahangos oktatást biztosítunk.)


Mutat 1 - 3 / 3
Mutat 1 - 3 / 3