Ultrahangos készülékek (UT)

Az ultrahangos hibakereső készülékek az anyagok, alkatrészek, szerkezetek belső szerkezeti hibáinak roncsolásmentes felderítésére használhatók. Az ultrahangos hibakereső készülékek alkalmasak falvastagság mérésére is, de erre a feladatra a falvastagságmérő készülék használata terjedt el. Ugyanakkor vannak olyan falvastagságmérő készülékek, amelyek szoftveresen fejleszthetők, upgradelhetők és ezáltal teljes körű hibakereső készülékként használhatók. A Sonotec GmbH cég ultrahangos hibakereső és falvastagságmérő készülékeit Németországban tervezik és gyártják, megfelelnek az európai és amerikai szabványoknak. A felhasználáshoz legmegfelelőbb hibakereső illetve falvastagságmérő készülék és vizsgálófej kiválasztásához kérje segítségünket.

MSZ EN 12668-1:2000/A1:2005 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Az ultrahangos vizsgálóberendezés ellenőrzése és jellemzése  1. rész: Eszközök
MSZ EN 12668-2:2001/A1:2005 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Az ultrahangos vizsgálóberendezés ellenőrzése és jellemzése  2. rész: Vizsgálófejek

Ultrahangos készülékek (UT) 5 terméket találtam.

Alkategóriák

  • Ultrahangos falvastagságmérők

    Az ultrahangos falvastagságmérést jellemzően egy oldalról elérhető szerkezetek ellenőrzésére használják. Gyakori alkalmazási területe a tartályok, csővezetékek, ipari berendezések korróziós állapotának felmérése. A speciális visszhang-visszhang jelkezeléssel működő készülékekkel elérhető a festékbevonat leválasztása a mérés során, így a valós acél falvastagság mérésére kiválóan alkalmazható. A festékbevonatok vastagsága az eltérő hangterjedési sebesség és az eltérő festékbevonat vastagság miatt okoznak gondot a mérés során. Ez a probléma a visszhang-visszhang módszer alkalmazásával kiküszöbölhető. A készülékek felhasználása a gyártási területen is egyre népszerűbb. A gyors minőség- és bejövő áru ellenőrzési feladatokra az egyszerű kialakítású és gyorsan beállítható könnyen kezelhető készülékek népszerűek általában pulzus-visszhang jelkezeléssel. (A készülékek használatához igény esetén ultrahangos oktatást biztosítunk.)

  • Ultrahangos hibakeresők

    Az ultrahangos hibakereső vizsgálat a roncsolásmentes anyagvizsgálat egyre gyakrabban alkalmazott ága, amit gyakran más pl. vizuális, penetrációs vagy mágnesezhető poros vizsgálatok kiegészítéseként használnak. Az ultrahangos vizsgálatok gyakori felhasználása a hegesztési varratok és acélszekezetek ellenőrzése. A varratok különböző szög vizsgálófejek segítségével egy vagy két oldalról nagy biztonsággal vizsgálhatók. A  hidegkötés, salak, gyökhiba stb. hibák jól elkülöníthetők a gyakorlott ultrahangos szakemberek számára. A legújabb Sonotec ultrahangos hibakereső készülékek megfelelnek az ipari szabványoknak, sőt a fejlett technológiák alkalmazásával számos olyan technikai megoldást is nyújtanak, amik teljesen egyedülállóak ebben a termékkategóriában. (A készülékek használatához igény esetén ultrahangos oktatást biztosítunk.)

  • Ultrahangos vizsgálófejek, kábelek és kiegészítők

    A gyártmány vizsgálati követelményeihez illeszkedő hang tulajdonságokkal, méretekkel és kialakítással rendelkező standard és egyedi készítésű Sonotec vizsgálófejek biztosítják az ipari igények kielégítését. Az elterjedt 8x9mm-es rezgő mérettel rendelkező miniatűr SW vizsgálófej család a hegesztési varratvizsgálat standardizált eszköze. Az ergonómikus kialakítás és a szonda felismerő funkció (hozzáérintéskor) a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával elégítik ki szinte már azokat a felhasználói igényeket, amik még meg sem fogalmazódtak az anyagvizsgálók fejében.


Mutat 1 - 5 / 5
Mutat 1 - 5 / 5