Mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MT)

A mágnesezhető poros repedésvizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott folytonossági hiányosságok mutathatók ki, mágneses anyagok esetében. A fekete-fehér eljárásnál a kimutatás érdekében egy fehér kontrasztfestéket kell felvinni a vizsgált felületre. A fehér kontrasztfesték száradása után a felületre felvitt fekete mágnesezhető poros szuszpenzió hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult. A vizsgálatban jártas szakemberek nagy biztonsággal és hatékonysággal képesek a hegesztett kötések, szerkezetek, alkatrészek átvizsgálására. A helyszíni repedésvizsgálatokat járommágnes vagy mágnesező transzformátorral lehet elvégezni. Nagy sorozatszámú alkatrész átvizsgálásában mágnespad használata nyújthat jelentős segítséget. A mágnespadoknál kizárólag fluoreszkáló anyagok vannak használatban a repedésvizsgálat során.

MSZ EN ISO 9934-1:2001/A1:2004 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Mágnesezhető poros vizsgálat. 1. rész: Általános alapelvek  (MSZ 17733:1968 helyett)
MSZ EN ISO 9934-2:2003 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Mágnesezhető poros vizsgálat. 2. rész: Vizsgáló anyag
MSZ EN ISO 9934-3:2002 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Mágnesezhető poros vizsgálat. 3. rész: Berendezés

Mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MT) 11 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Fekete-fehér eljárás anyagai

  A mágnesezhető poros vizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott (a felületet szorosan megközelítő) folytonossági hiányosságok, repedések mutathatók ki. A színkontrasztos eljárásnál a kimutatás érdekében egy fehér kontrasztbevonatot kell felvinni a vizsgált felületre. A fehér kontrasztfesték száradása után a felületre felvitt fekete mágnesezhető poros szuszpenzió hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult.

  Az Elite mágnesezhető poros vizsgálószerek kiváló repedés kimutatási képességekkel és számos alkalmazási előnnyel rendelkeznek. Az egészség- és környezetvédelmi tulajdonságai, felhasználási biztonsága azok a figyelemreméltó jellemzői, amik nem kerülhetik el a szakemberek figyelmét.

  A termékek széles szabvány megfelelőséggel rendelkeznek: ASTM E 709; ASTM E 1444; ASME V. szakasz 7. cikk; ISO 9934; ISO 10893-5; NAVSEA 250-1500-1; BS 4069; MIL-STD-271; MIL-STD-1949; AMS-3042; DIN 54132.

 • Fluoreszkáló eljárás anyagai

  A mágnesezhető poros vizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott (a felületet szorosan megközelítő) folytonossági hiányosságok, repedések mutathatók ki. A fluoreszkáló eljárásnál a hibakimutatás UV fényben történik, minimális látható fény megengedett. A 365nm hullámhosszúságú LED-es UV fény hordozható vagy telepíthető lámpa segítségével biztosítható. Az elsötétítés sátor alkalmazásával történhet. A felületre felvitt fluoreszkáló mágnesezhető poros szuszpenzió a felületen hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult. Előnye, hogy nem szükséges fehér kontraszt bevonat alkalmazása, ezáltal gyors hibakimutatás érhető el. Az eljárás ugyanakkor elsötétítést és UV fény biztosítását igényli.

  Az Elite mágnesezhető poros vizsgálószerek kiváló repedés kimutatási képességekkel és számos alkalmazási előnnyel rendelkeznek. Az egészség- és környezetvédelmi tulajdonságai, felhasználási biztonsága azok a figyelemreméltó jellemzői, amik nem kerülhetik el a szakemberek figyelmét.

  A termékek széles szabvány megfelelőséggel rendelkeznek: ASTM E 709; ASTM E 1444; ASME V. szakasz 7. cikk; ISO 9934; ISO 10893-5; NAVSEA 250-1500-1; BS 4069; MIL-STD-271; MIL-STD-1949; AMS-3042; DIN 54132.

 • Járommágnesek

  A járommágnes a mágnesezhető poros repedésvizsgálathoz szükséges mágneses tér biztosítására szolgál. A vizsgálati feladathoz illeszkedően különböző méretben kialakításban léteznek járommágnesek. A flexibilis (hajlítható) szárral rendelkező járommágnesek széles vizsgálati lehetőséget biztosítanak a különböző gyártmányok geometriai különbségeiből eredően. A legnépszerűbb mágnesek az alacsony súlyuk és ergonomikus kialakításuk, megbízhatóságuk miatt válnak sikeressé. Ugyanakkor a nagyobb méretekkel rendelkező járommágnesek például a szélesebb hegesztési varratok vagy öntvények ellenőrzésénél lehetnek előnyösek. A mágnesezhető poros vizsgálathoz szükséges mágneses tér biztosításának alternatív változata a permanens (állandó) mágnes, melynek alkalmazása egyre népszerűbb, leginkább azoknál az alkalmazásoknál, ahol az elektromos áram használata korlátozott vagy nehézségekbe ütközik.

 • Ellenőrző eszközök (MT)

  A mágnesezhető poros eljárásnál használt anyagok és az eljárás megfelelőségének ellenőrzésére ellenőrző eszközöket kell használni. A gyakorlatban számos ellenőrzőeszköz terjedt el, amelyek különböző repedéseket vagy mesterséges hibákat tartalmaznak. A szükséges mágneses tér meglétének és irányának ellenőrzésének egyik egyszerű eszköze a berthold tárcsa. Amennyiben a felhasznált vizsgálószert kell ellenőrizni, akkor az MTU-tárcsa használata ajánlott.

 • Mágnespadok és vizsgálóberendezések

  A mágnesezhető poros repedésvizsgálat automatizált nagy vizsgálati kapacitással történő elvégzését vizsgálópadok teszik lehetővé. A különböző alakú, méretű és anyagú alkatrészek optimalizált vizsgálatára különböző vizsgálópadok és generátorok érhetők el. A megfelelő vizsgálóberendezés kiválasztásához kérje segítségünket.


Mutat 1 - 11 / 11
 • Az WBL5 fehér alapozó festék egy használatra kész, gyorsan száradó, fehér kontrasztfesték, amely fokozza az BW2 fekete mágneses részecskék jelzésének láthatóságát. Az aeroszolok előnyös felhordási...

 • A fehér kontrasztfestékre felvitt mágnesezhető poros szuszpenzió szemcséi a mágnesezéskor azonnal rendeződni kezdenek a felületen és hamar kialakítják a jellegzetes indikációt a hibáról. A jelzések a mágnesezés után is megmaradnak.

 • Az Elite BC1 egy magas aceton tartalmú (50-70%!) és nem halogénezett tisztító és lemosó szer. Alkalmas a felület előtisztítására vagy a fehér kontrasztfesték lemosására. Nagy hatékonyságának köszönhetően általános ipari tisztítóként is használható. Szaghatása gyenge, kevésbé agresszív és kellemetlen, mint az a hasonló ipari tisztítószereknél jellemző.

 • Főbb tulajdonságok:Nagyon magas érzékenység, hosszú ideig megmaradó indikáció Átlagos szemcseméret: 4um Felhasználási hőmérséklet: 0-85°C (hegesztés után történő felhasználás).

 • Az FW1 (2um) és FW1f (2-4um) koncentrátumokat jellemzően mágnes padokon történő repedésvizsgálatához használják. Kikeverése gyors, felhasználása rendkívül gazdaságos (0,5-1,5g/liter). Olajjal vagy vízzel kikeverve is...

 • A MAT 2 állandó magmágnes ideális eszköz alkatrészek és acélszerkezetek hatékony mágneses repedésvizsgálatához. Különösen akkor előnyös, ha elektromágneses járommágnesek használata nem lehetséges vagy nem...

 • Kialakítása A MATCON járommágnesek egyik különlegessége az ergonomikusan elhelyezett nyomógombban rejlik. A tervezésnek köszönhetően a járommágnes használata kevésbé fáradtságos, mint más járommágneseké. A...

 • A tesztsúly alkalmas a mágnesezhető poros repedésvizsgálatnál a járommágnes mágnesező képességének ellenőrzésére. Teszt súly gyártói megfelelőségi nyilatkozattal.

 • A MAT 1 állandó magmágnes ideális eszköz alkatrészek és acélszerkezetek hatékony mágneses repedésvizsgálatához. Különösen akkor előnyös, ha elektromágneses járommágnesek használata nem lehetséges vagy nem...

 • Kialakítása A MATCON járommágnesek egyik különlegessége az ergonomikusan elhelyezett nyomógombban rejlik.  Matcon MAT 230TS elektromágneses járommágnes: felső kapcsoló 230V / 50 Hz. Állítható lábak10 m kábelhossz Súly 2,6 kg....

 • Ha egy acél alkatrészt nagy szállítási sebességgel mozgatnak, akkor a munkadarab minden olyan részének tartózkodási ideje, amely a mágneses mezőben található, a standard demagnetizáló tekercs belsejében nem elegendő. Ezért testreszabott...

Mutat 1 - 11 / 11