Mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MT)

A mágnesezhető poros repedésvizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott folytonossági hiányosságok mutathatók ki. A fekete-fehér eljárásnál a kimutatás érdekében egy fehér kontrasztbevonatot kell felvinni a vizsgált felületre. A fehér kontrasztfesték száradása után a felületre felvitt fekete mágnesezhető poros szuszpenzió hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult. A vizsgálatban jártas szakemberek nagy biztonsággal és hatékonysággal képesek a hegesztett kötések, szerkezetek, alkatrészek átvizsgálására. A helyszíni repedésvizsgálatokat járommágnes vagy mágnesező transzformátorral lehet elvégezni. Nagy sorozatszámú alkatrész átvizsgálásában mágnespad használata nyújthat jelentős segítséget. A mágnespadoknál kizárólag fluoreszkáló anyagok vannak használatban a repedésvizsgálati eljárások esetében.

Mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MT) 9 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Fekete-fehér eljárás anyagai

  A mágnesezhető poros vizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott (a felületet szorosan megközelítő) folytonossági hiányosságok, repedések mutathatók ki. A színkontrasztos eljárásnál a kimutatás érdekében egy fehér kontrasztbevonatot kell felvinni a vizsgált felületre. A fehér kontrasztfesték száradása után a felületre felvitt fekete mágnesezhető poros szuszpenzió hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult.

  Az Elite mágnesezhető poros vizsgálószerek kiváló repedés kimutatási képességekkel és számos alkalmazási előnnyel rendelkeznek. Az egészség- és környezetvédelmi tulajdonságai, felhasználási biztonsága azok a figyelemreméltó jellemzői, amik nem kerülhetik el a szakemberek figyelmét.

  A termékek megfelelnek az összes vonatkozó szabványnak: ASTM E 709; ASTM E 1444; ASME V. szakasz 7. cikk; ISO 9934; ISO 10893-5; NAVSEA 250-1500-1; BS 4069; MIL-STD-271; MIL-STD-1949; AMS-3042; DIN 54132.

 • Fluoreszkáló eljárás anyagai

  A mágnesezhető poros vizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott (a felületet szorosan megközelítő) folytonossági hiányosságok, repedések mutathatók ki. A fluoreszkáló eljárásnál a hibakimutatás UV fényben történik, minimális látható fény megengedett. A 365nm hullámhosszúságú LED-es UV fény hordozható vagy telepíthető lámpa segítségével biztosítható. Az elsötétítés sátor alkalmazásával történhet. A felületre felvitt fluoreszkáló mágnesezhető poros szuszpenzió a felületen hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult. Előnye, hogy nem szükséges két anyag használata és letisztítása. Az eljárás korlátja/hátránya az elsötétítés, illetve az UV fény biztosítása.

  Az Elite mágnesezhető poros vizsgálószerek kiváló repedés kimutatási képességekkel és számos alkalmazási előnnyel rendelkeznek. Az egészség- és környezetvédelmi tulajdonságai, felhasználási biztonsága azok a figyelemreméltó jellemzői, amik nem kerülhetik el a szakemberek figyelmét.

  A termékek megfelelnek az összes vonatkozó szabványnak: ASTM E 709; ASTM E 1444; ASME V. szakasz 7. cikk; ISO 9934; ISO 10893-5; NAVSEA 250-1500-1; BS 4069; MIL-STD-271; MIL-STD-1949; AMS-3042; DIN 54132.

 • Járommágnes
 • Ellenőrző eszközök (MT)

  A mágnesezhető poros eljárásnál használt anyagok és az eljárás megfelelőségének ellenőrzésére ellenőrző eszközöket kell használni. A gyakorlatban számos ellenőrzőeszköz terjedt el, amelyek különböző repedéseket tartalmaznak. A szükséges mágneses tér meglétének és irányának ellenőrzésének egyik egyszerű eszköze a berthold tárcsa. Amennyiben a felhasznált anyagot kell ellenőrizni, akkor az MTU-tárcsa használata ajánlott.


Mutat 1 - 9 / 9
 • Az WBL5 fehér alapozó festék egy használatra kész, gyorsan száradó, fehér kontrasztfesték, amely fokozza az BW2 fekete mágneses részecskék jelzésének láthatóságát. Az aeroszolok előnyös felhordási...

 • A fehér kontrasztfestékre felvitt mágnesezhető poros szuszpenzió szemcséi a mágnesezés után azonnal rendeződni kezdenek a felületen és hamar kialakítják a jellegzetes indikációt a hibáról.

 • Az Elite BC1 egy magas aceton tartalmú (50-70%!) és nem halogénezett tisztító és lemosó szer. Alkalmas a felület előtisztítására vagy a fehér kontrasztfesték lemosására. Nagy hatékonyságának köszönhetően általános ipari tisztítóként is használható. Szaghatása gyenge, kevésbé agresszív és kellemetlen, mint az a hasonló tisztítóknál jellemző.

 • Főbb tulajdonságok:Nagyon magas érzékenység, hosszú ideig megmaradó indikáció Átlagos részecskeméret: 4 mikron Felhasználási hőmérséklet: 0-85°C (hegesztés után történő felhasználás).

 • Az FW1 (2um) és FW1f (2-4um) koncentrátumokat jellemzően mágnes padokon vagy tartályok belső szerkezetének repedésvizsgálatához használják. Kikeverése gyors, felhasználása rendkívül gazdaságos (0,5-1,5g/liter). Olaj és vízzel...

 • A Berthold tárcsa a mágnesezhető poros vizsgálat alapvető ellenőrző eszköze. A berthold tárcsa segítségével ellenőrizhető a mágnesezés során a vizsgált felületen kialakuló mágnesezés mélysége, iránya. Más nevén a penetraméter, a mágnesesítő hatásfok meghatározására szolgál.

 • Az MTU tárcsa egy tartósan mágnesezett acéllemez, referenciablokk amely durva és finom repedéseket tartalmaz. A repedéseket speciális kezeléssel lettek előállítva a felületen. A felületet ezután csiszolják és bevonjuk. 

 • A MAT 2 állandó magmágnes ideális eszköz alkatrészek és acélszerkezetek hatékony mágneses repedésvizsgálatához. Különösen akkor előnyös, ha elektromágneses járommágnesek használata nem lehetséges vagy nem...

 • A járommágneseket mágnesezhető poros repedésvizsgálatokhoz fejlesztették ki. 

Mutat 1 - 9 / 9