Vágás

A vágás a metallográfiai mintakészítés első vagy megelőző lépése. A mintakészítés egymásra épülő lépései nagymértékben befolyásolják a soron következő műveleti lépést, hozzátéve vagy elvéve annak elvégzéséből. Ha a vágott felület deformációja, károsodása csökken egy jó tárcsa és vágási művelet alkalmazásával, akkor az azt követő csiszolási folyamat is csökken.

A nem megfelelő tárcsa használata helyrehozhatatlanul befolyásolhatja az elemzés végleges eredményeit, mivel a minták túlhevülhetnek.

A vágófelület visszavonhatatlanul megváltoztatja minta szerkezetének főbb jellemzőit.

Testre szabottan az iparági, illetve vizsgálati igényekhez illeszkedő vágókorongokat nyújtunk: acélművek, kovácsolt darabok, hőkezelt alkatrészek, rudak és csövek, turbinalapátok, réz, műanyag és kerámia termékek gyártói számára.

Eltérő kötés keménységű vágótárcsákat ajánlunk a különböző keménységű anyagok vágásának optimalizálásához. A mintadarab megfelelő befogása biztosítja a törés és balesetmentes mintavételt. Tengelyszerű vagy alakos alkatrészek befogásához előnyös lehet a speciális mintarögzítők használata. A sérülékeny kisméretű anyagok precíziós mintavágásához kis 0,5 mm vastagságú tárcsákat ajánlunk.

A minták túlmelegedésének elkerüléséhez egy új típusú keverék (amely bizonyos hőszigetelési tulajdonságokkal bíró komponensekkel van dúsítva) biztosítja a tárcsa önhűtő tulajdonságát. Ily módon sokkal több hőt képes megtartani a vágás során, anélkül, hogy azt a mintának adná tovább, amelynek ezáltal a felszíni rétege változatlan marad.

Vágás 6 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Abrazív vágótárcsák

  Műgyanta kötésű vágótárcsák, melyek különböző anyag minőségekhez érhetőek el, keménységtől függően. A vágást biztosító abrazív jellemzően alumínium-oxid, ritkábban szilícium-karbid. A vágótárcsa kötőanyagának és az abrazív szemcse minősége és milyensége alapvetően határozza meg a vágótárcsa minőségét illetve a felhasználását. A vágótárcsákat különböző keménységű és anyagtulajdonságú alkatrészek vágására tervezik. Az anyagvizsgálatban vagy metallográfiában használt vágótárcsák a magasabb felületi minőség elérésében térnek el alapvetően a termelésben alkalmazott típusoktól.

 • Gyémánt vágótárcsák

  Nagyon kemények és merevek, jó minőségű vágást biztosítanak hosszú szerszámélettartam mellett. A jól optimalizált mintavételezéssel, illetve vágással jelentős minta előkészítési idő, energiafelhasználás és segédanyag felhasználás csökkenés érhető el. A vékony szeletek precíz mintavágásához kis 0,5 mm vastagságú tárcsákat ajánlunk. A kis vastagságú tárcsák előnye a kis anyagveszteség, illetve az anyagba bevitt hő minimalizálása.

  A gyémánt vágótárcsákat finom vágásokhoz kínáljuk 12,7 mm-es , valamint 32 mm-es tengelyméretekhez

 • CBN vágótárcsák

  Nagyon kemények és merevek, jó minőségű vágást biztosítanak hosszú szerszámélettartam mellett. A jól optimalizált mintavételezéssel, illetve vágással jelentős minta előkészítési idő, energiafelhasználás és segédanyag felhasználás csökkenés érhető el. A vékony szeletek precíz mintavágásához kis 0,5 mm vastagságú tárcsákat ajánlunk. A kis vastagságú tárcsák előnye a kis anyagveszteség, illetve az anyagba bevitt hő minimalizálása.

  A CBN (köbös bórnitrid) tárcsák jó minőségű vágást biztosítanak hosszú szerszámélettartam mellett. Tulajdonságai megközelítik a gyémánt vágótárcsáét. 

 • Vágófolyadékok

  Annak érdekében, hogy megvédje a metallográfiai mintát a magas hőtől és a lehető legjobb hűtést biztosítsa, a vágáshoz specifikált hűtőfolyadékot ajánlunk. A vágófolyadékok a szükséges kenés mellet a leváló részecskék elvezetését is biztosítják. Fontos, hogy a folyadék a megfelelő helyre és a megfelelő nyomással érkezzen. A folyadék rozsdásodás gátlót és csírásodás gátló adalékot is tartalmaz.

 • Ipari vágógépek

  Vágógépeink alkalmasak fémek, műanyagok, kompozitok és más anyagok pontos és magas vágási felületi minőséget biztosító biztonságos vágásra. A metallográfiai vágógépek jelentős segítséget nyújtanak a mintaelőkészítés folyamat első lépéseként, a gyors és pontos mintavágáshoz. A magas minőségű felület jelentősen lerövidíti a mitaelőkészítés további folyamatát.

 • Leszorítók, befogók, satuk mintavágáshoz

  A mintadarab megfelelő befogása biztosítja a biztonságos és törésmentes vágást. Tengelyszerű vagy alakos alkatrészek befogásához szükség lehet a speciális mintarögzítők használatára. Az akadálymentes pontos vágások alapkövetelménye az alkatrész vagy minta stabil befogása, leszorítása. A befogásnak a vágás teljes szakaszában biztosítani kell a mintadarab mozdulatlanságát. Ha a minta elmozdul a tárcsa, illetve a minta sérülésének esélye megnő. Alakos vagy íves alkatrészek befogásához speciális befogók érhetők el.


Mutat 1 - 6 / 6
 • Műgyanta kötésű vágótárcsák HRC 55 feletti keménységű anyagokhoz lettek tervezve. A vágást biztosító abrazív jellemzően alumínium-oxid, ritkábban szilícium-karbid. A vágótárcsa speciálisan metallográfiai...

 • Műgyanta kötésű HRC 35 és 55 közötti keménységű anyagokhoz. A vágást biztosító abrazív jellemzően alumínium-oxid, ritkábban szilícium-karbid. Speciálisan metallográfiai minta vágására tervezve. A...

 • Műgyanta kötésű vágótárcsák lágy és nemfémes anyagokhoz. A vágást biztosító abrazív jellemzően alumínium-oxid, ritkábban szilícium-karbid. Speciálisan metallográfiai minta...

 • A Microdiamant gyémánt vágótárcsái nagyon kemények és merevek, jó minőségű vágást biztosítanak hosszú szerszámélettartam mellett. A jól optimalizált mintavételezéssel, illetve vágással jelentős...

 • A Microdiamant CBN (köbös bór nitrid) vágótárcsái nagyon kemények és merevek, jó minőségű vágást biztosítanak hosszú szerszámélettartam mellett. A jól optimalizált mintavételezéssel, illetve...

 • A KOPAL mintabefogók ideálisak a metallográfiai minták leszorításához a vágási művelet során. Használata egyszerű és sokoldalú lehetőséget biztosít a különböző geometriájú minták leszorításához. Mintabefogó előnyeiTöbbcélú felhasználás Ultragyors használat Ergonomikus rögzítő kulcs Nagy befogási erő Működési elve nagyon egyszerű

Mutat 1 - 6 / 6