Penetrációs repedésvizsgálat (PT)

A folyadékbehatolásos (penetrációs) vizsgálat a felületre nyitott repedések kimutatására alkalmas penetráló anyagok segítségével. Az ún. piros-fehér eljárás egy egyszerű és gyors vizsgálati módszer. A szükséges megvilágítással rendelkező környezetben mágnesezhető és nem mágnesezhető anyagok esetében egyaránt használható. A fluoreszkáló eljárást nagyobb darabszámú automatizált vizsgálósorokon használják leginkább. A megfelelően elsötétített vizsgálótérben ipari UV lámpa alkalmazásával a repedések nagy biztonsággal kimutathatók. A penetráló szerek alkalmasak különböző felületi elváltozások kimutatására is, mint például felületi sérülés, anyaghiányosság, porozitás, stb.

MSZ EN 571-1:2001 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLATOK  Folyadékbehatolásos vizsgálat 1 rész: Általános alapelvek  (MSZ 7879 helyett)
MSZ EN ISO 3452-2:2000: RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Folyadékbehatolásos vizsgálat 2 rész: A behatoló anyag vizsgálata
MSZ EN ISO 3452-3:2000: RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Folyadékbehatolásos vizsgálat 3 rész: Ellenőrző testek

Penetrációs repedésvizsgálat (PT) 8 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Piros-fehér penetráló anyagok

  A felületre nyitott repedések egyszerűen és gyorsan kimutathatóak folyadékbehatolásos (penetrációs) eljárással. A vizsgálatot tiszta és száraz felületen kell elvégezni a technológiai utasítás alapján. Lehetőség szerint célszerű ecseteléssel felvinni a behatoló folyadékot a vizsgált felületre, így a permet kedvezőtlen hatásai nem jelentkeznek.

  Az Elite penetráló anyagok kiváló repedés kimutatási képességekkel és számos alkalmazási előnnyel rendelkeznek. Az egészség- és környezetvédelmi tulajdonságai, felhasználási biztonsága azok a figyelemreméltó tulajdonságok, amik nem kerülhetik el a szakemberek figyelmét.

  Az Elite K71B2p egy 2-es típusú (piros), 2-es érzékenységi szintű, az A, C, D, E módszernek megfelelő (vízzel mosható és oldószerrel oldható vagy utó emulgeálható) penetrálószer.

  Az Elite D112A egy fehér előhívószer, d, e (oldószer alapú) formula alapján.

  Az Elite BC1 egy magas aceton tartalmú (nem halogénezett) tisztító és lemosó szer.

  Főbb tulajdonságok:

  A 2-es érzékenységi szint, nincs háttér így jobb a hiba kontraszt

  Alacsony viszkozitás miatt alacsony penetrálószer fogyasztás

  Gyorsan mosható, idő és víztakarékos penetráló anyag

  -10 ° C-tól 100 ° C-ig (14 ° F - 212 ° F) hőmérséklettartományban használható

  Nagyon alacsony kén- és halogéntartalom a szabványok szerint

  A termékek széles szabvány megfelelőséggel rendelkeznek: EN 571, EN ISO 3452-2, ASTM E1417, AMS 2644, ASME Sez. V. cikk, RCC-M, REACH. Az anyagok műbizonylattal együtt kerülnek szállításra.

 • Fluoreszkáló penetráló anyagok

  A fluoreszkáló eljárást nagyobb darabszámú automatizált vizsgálósorokon használják leginkább. A megfelelően elsötétített vizsgálótérben ipari UV lámpa alkalmazásával a repedések nagy biztonsággal kimutathatók a fluoreszkáló penetráló anyagok segítségével. A penetráló szerek alkalmasak különböző felületi elváltozások kimutatására is, mint például felületi sérülés, anyaghiányosság, porozitás, stb.

 • Ellenőrző eszközök (PT)

  A penetrációs eljárásnál használt anyagok és az eljárás megfelelőségének ellenőrzésére ellenőrző eszközök használhatók. A gyakorlatban számos ellenőrzőeszköz terjedt el, amelyek különböző repedéseket tartalmaznak. Más-más ellenőrzőeszközt használ a gépipar, autóipar vagy repülőgépipar. A fizikai környezet ellenőrzésére a látható fénymérő, UV fényintenzitás mérő, hőmérő stb. használata ajánlott vagy szabványmegfelelés esetén kötelező.

 • Penetráló sorok és állomások

Mutat 1 - 8 / 8
 • Az Elite K71B2p egy 2-es típusú (piros), 2-es érzékenységi szintű, az A, C, D, E módszernek megfelelő (vízzel mosható és oldószerrel oldható vagy emulgeálható) penetrálószer. A vizsgálóanyag ugyanakkor alkalmas átszivárgásos szivárgásvizsgálatok elvégzésére is.

 • A D112A előhívószer kiváló kontraszthatást nyújt az Elite piros és fluoreszkáló folyadékbehatolásos anyagok alkalmazásakor. Az aeroszol kialakítása lehetővé teszi az egyenletes vékony bevonati réteg felvitelét a felületre.

 • Az Elite BC1 egy magas aceton tartalmú (50-70%!) és nem halogénezett tisztító és lemosó szer. Segítségével megtisztítható a zsíros vagy olajos felület, hogy a penetrálószer akadálymentesen juthasson a repedésbe. A penetrálószer alkalmazása előtt győződjön meg róla, hogy a vizsgált felület tiszta és száraz.

 • 2. érzékenységi szint Az Elite K81B2 egy fluoreszcens (1. típusú) folyadékbehatolásos K81B vízzel mosható és emulgeálószerrel eltávolítható (A&D módszer), biológiailag lebomló, vízbázisú, az 2. érzékenységű (elérhető:1/2,2,3,4 érzékenység) és 150 ° C-nál magasabb lobbanáspontú folyadék.

 • Az Elite DP9 egy száraz poros előhívó, ami zárt előhívó kamrában történő előhívást tesz lehetővé, jellemzően automata penetráló sorokon. A kamrában keringtetett előhívópor növeli az alakos belső felülettel rendelkező alkatrészeken a hibák kimutatását. Alkalmazásával elkerülhető, hogy vízzel érintkezzen a vizsgált alkatrész.

 • Az Elite DWS2 egy használatra kész előhívó folyadék. Könnyen használható sűrített levegős porlasztással. A vékony rétegben felvihető vízoldható előhívó alkalmazása időt takarékos, mivel a felületről gyorsan párolog. A folyadék nem gyúlékony.

 • Az Elite 20 egy mosást segítő detergens (vízzel hígítható). Használatával jelentősen csökkenthető a keletkező szennyvíz mennyisége és a mosásra fordított idő, energia. Eredmények: Éles, tiszta fluoreszcens jelzések háttér nélkül.

 • Az Elite D112A alkalmas a fényes fémes felületek tükröződésének megakadályozására, mattítására. A 2D&3D-s lézeres és optikai méréstechnikában gyakran gondot okoz a felület tükröződése, ami lehetetlenné teszi...

Mutat 1 - 8 / 8