AZONNALI

MŰSZAKI ÉS ÁR INFORMÁCIÓK

+36 30 350 80 60
info@jupitertech.hu
 

Információk

OLDALAINK

Jupiter Tech Webshop

Dino-Lite mikroszkópok

Starcke csiszolóanyagok

KAPCSOLAT

Jupiter Tech Kft.
Székhely: 1029 Budapest, Fáklyaliliom u. 3.
Mobil: +36 30 350 8060
Telefon: +36 1 951 9945
Email:info@jupitertech.hu

Adatvédelmi nyilatkozat

Roncsolásmentes vizsgálóeszközök

A konvencionális roncsolásmentes vizsgálati technikákon túl olyan különleges vizsgálati technikák is a kompetenciáink közé tartoznak, mint a kompozit anyagok száraz csatolású ultrahangos vizsgálata, impulzus gerjesztéses hibadetektálás, érintésmentes fototermikus vagy airborn rétegvastagságmérés, UCI&Leeb keménységmérés, stb. A gyorsan fejlődő és bővülő roncsolásmentes vizsgálati technikák újabb lehetőséget adnak a gyártmányok és szerkezetek vizsgálatára. Az új technológiák adaptálása új ismereteket és szemléletet igényel. A megfelelő technika vagy eljárás kiválasztásában bevezetésében kérje támogatásunkat.

Kategóriák

UV LED lámpák: Kézi és rögzíthető ipari 365 nm-es UV LED lámpák

Mágnesezhető poros repedésvizsgálat: Fekete-Fehér és Fluoreszkáló vizsgálóanyagok, Járommágnesek, MTU tárcsa, Berthold tárcsa

Penetrációs repedésvizsgálat: Piros-Fehér és Fluoreszkáló vizsgálóanyagok

Ultrahangos készülékek: Ultrahangos falvasatagságmérő és hibakereső készülékek

Vizuális vizsgálat: Ellenőrző tükrök és varramérők

Örvényáramos készülékek: Repedés és hőkezeltségi állapot, szerkezet vizsgálat

Tömörségvizsgálat: Varravizsgáló keretek, vákumszivattyúk, szivárgásjelző anyagok

Rétegvastagságmérők: Mágneses eljárással, örényáramos eljárással működő, valamint kombinált rétegvastagságmérő készülékek

Keménységmérők: Ultrahangos és visszapattanós mérési elven működő hordozható keménységméő készülékek

Érdességmérők: Hordozható érdességmérő készülékek

További mérőeszközök: Színmérők, mérlegek és speciális mérőeszközök

Roncsolásmentes vizsgálóeszközök 64 terméket találtam.

Alkategóriák

 • Penetrációs repedésvizsgálat (PT)

  A folyadékbehatolásos (penetrációs) vizsgálat a felületre nyitott repedések kimutatására alkalmas penetráló anyagok segítségével. Az ún. piros-fehér eljárás egy egyszerű és gyors vizsgálati módszer. A szükséges megvilágítással rendelkező környezetben mágnesezhető és nem mágnesezhető anyagok esetében egyaránt használható. A fluoreszkáló eljárást nagyobb darabszámú automatizált vizsgálósorokon használják leginkább. A megfelelően elsötétített vizsgálótérben ipari UV lámpa alkalmazásával a repedések nagy biztonsággal kimutathatók. A penetráló szerek alkalmasak különböző felületi elváltozások kimutatására is, mint például felületi sérülés, anyaghiányosság, porozitás, stb.

  MSZ EN 571-1:2001 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLATOK  Folyadékbehatolásos vizsgálat 1 rész: Általános alapelvek  (MSZ 7879 helyett)
  MSZ EN ISO 3452-2:2000: RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Folyadékbehatolásos vizsgálat 2 rész: A behatoló anyag vizsgálata
  MSZ EN ISO 3452-3:2000: RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Folyadékbehatolásos vizsgálat 3 rész: Ellenőrző testek
 • Mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MT)

  A mágnesezhető poros repedésvizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott folytonossági hiányosságok mutathatók ki, mágneses anyagok esetében. A fekete-fehér eljárásnál a kimutatás érdekében egy fehér kontrasztfestéket kell felvinni a vizsgált felületre. A fehér kontrasztfesték száradása után a felületre felvitt fekete mágnesezhető poros szuszpenzió hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult. A vizsgálatban jártas szakemberek nagy biztonsággal és hatékonysággal képesek a hegesztett kötések, szerkezetek, alkatrészek átvizsgálására. A helyszíni repedésvizsgálatokat járommágnes vagy mágnesező transzformátorral lehet elvégezni. Nagy sorozatszámú alkatrész átvizsgálásában mágnespad használata nyújthat jelentős segítséget. A mágnespadoknál kizárólag fluoreszkáló anyagok vannak használatban a repedésvizsgálat során.

  MSZ EN ISO 9934-1:2001/A1:2004 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Mágnesezhető poros vizsgálat. 1. rész: Általános alapelvek  (MSZ 17733:1968 helyett)
  MSZ EN ISO 9934-2:2003 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Mágnesezhető poros vizsgálat. 2. rész: Vizsgáló anyag
  MSZ EN ISO 9934-3:2002 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Mágnesezhető poros vizsgálat. 3. rész: Berendezés
 • Ultrahangos készülékek (UT)

  Az ultrahangos hibakereső készülékek az anyagok, alkatrészek, szerkezetek belső szerkezeti hibáinak roncsolásmentes felderítésére használhatók. Az ultrahangos hibakereső készülékek alkalmasak falvastagság mérésére is, de erre a feladatra a falvastagságmérő készülék használata terjedt el. Ugyanakkor vannak olyan falvastagságmérő készülékek, amelyek szoftveresen fejleszthetők, upgradelhetők és ezáltal teljes körű hibakereső készülékként használhatók. A Sonotec GmbH cég ultrahangos hibakereső és falvastagságmérő készülékeit Németországban tervezik és gyártják, megfelelnek az európai és amerikai szabványoknak. A felhasználáshoz legmegfelelőbb hibakereső illetve falvastagságmérő készülék és vizsgálófej kiválasztásához kérje segítségünket.

  MSZ EN 12668-1:2000/A1:2005 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Az ultrahangos vizsgálóberendezés ellenőrzése és jellemzése  1. rész: Eszközök
  MSZ EN 12668-2:2001/A1:2005 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Az ultrahangos vizsgálóberendezés ellenőrzése és jellemzése  2. rész: Vizsgálófejek
 • UV LED lámpák

  Az UV LED fény (365nm) használata nagyon sokrétű, de jellemzően a roncsolásmentes anyagvizsgálattal hozható a legszorosabb összefüggésbe. Ennek egyik oka, hogy ezen a területen használják már hosszú ideje, úgy, hogy alkalmazásának feltételeit szigorú ipari szabványokban (pl. MSZ 7875:1986 Roncsolásmentes vizsgálathoz használt ultra-ibolya-sugárforrás közvetett értékelése) rögzítik. Az UV fényben végzett folyadékbehatolásos és mágnesezhető poros vizsgálatoknál a kimutatásra használt anyagok kifejezetten erre a fény hullámhosszra lettek tervezve, így a felhasznált fényforrásokat is szigorú ellenőrzésnek kell alávetni. Fontos szem előtt tartani, hogy a hibakimutatás illetve ellenőrzés, egy komplex rendszer amiben az UV lámpa csak az egyik összetevő. A megfelelő UV lámpa kiválasztásához és alkalmazásának optimalizálásához kérje segítségünket.

  MSZ EN ISO 3059:2002 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT  Folyadékbehatolásos és mágnesezhető poros vizsgálat.  A megvilágítás feltételei

  Az UV fény néhány felhasználási területe:

  • Roncsolásmentes folyadékbehatolásos (penetrációs) és mágnesezhető poros repedésvizsgálat
  • Tömörségvizsgálat, szivárgásvizsgálat
  • Polimerizációs folyamatoknál (kikeményítés)
  • Szennyeződés, tisztaság vizsgálat
  • Bűnügyi technika, kutatás, felderítés
  • Nyomjelzés, biztonsági jelölések
  • Rovarok, penész, gombák kimutatása
  • Nyomdaipar, bankjegyvizsgálat
 • Hordozható spektrométer - OES

  A fémek és fémötvözetek elemeinek meghatározására különböző spektrométerek nyújtanak megoldást. Helyszíni vizsgálatokra az XRF és LIBS készülékek a legelterjedtebbek, mivel kis méretük és viszonylag magas pontosságuk jól hasznosítható az elemek jelenlétének vizsgálatakor (PMI) és hulladékválogatáskor. Az XRF technika jellemzően a nehezebb elemek detektálásához, míg a LIBS technika a könnyebb elemek (pl. Al) elemzéséhez előnyös. A legnagyobb pontosságot az Optikai Emisszós Spektrometria (Spark- OES) biztosítja. Az Elementar cég hordozható ferro lite OES készüléke az laboratóriumi szikráztató (spark) spektrométerek pontosságát nyújtja akár terepi körülmények között is.

  CONLYTE technológiának (ami az Elementar cég szabadalma) köszönhetően a fénycsatorna és a plazma közötti légrés teljesen le van zárva a légkörtől. A légköri változások tehát nem befolyásolják a mérési jelet – ez előfeltétele a tartósan megbízható elemzési eredmények elérésében.

  Az Elementar világelső a szerves és szervetlen elemek nagy teljesítményű elemzésében. Folyamatos innováció, kreatív megoldások és átfogó támogatás képezi az Elementar márka alapját. ezzel biztosítva, hogy termékeink továbbra is előmozdítsák a tudományt a mezőgazdaságot, a vegyipart, a környezetvédelmet, energia-, anyag- és kriminalisztikai piacokat több mint 80 országban.

 • Vizuális vizsgálat (VT)

  A vizuális vizsgálat (VT) a legegyszerűbb és legszélesebb körben használatos vizsgálat, mind a hétköznapi életben, mind az ipari ellenőrzés területén. A roncsolásmentes anyagvizsgálat területén alapvetően hegesztési varratok, gyártmányok szemrevételezését értjük rajta. Szélesebb ipari területet tekintve azonban a gyártásközi és végtermékek ellenőrzésénél is gyakori vizsgálati módszer.  Alapvető eszközei, a megvilágító lámpa, fénymérő, varratmérő sablon, nagyító, jelölőeszköz, tisztító eszközök. A hegesztési varratok mindkét oldalról történő szemrevételezését szabványok írják elő, pl. MSZ EN 13927:2003 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLATOK  SZEMREVÉTELEZÉSES VIZSGÁLAT. 

 • Tömörségvizsgálat (LT)

  A tömörségvizsgálat acélszerkezetek, tartályok és csővezetékek tömörségének vizsgálatára, valamint a szivárgások felderítésére nyújt megoldást.

  Vákuumkeretes szivárgásvizsgálat

  Az ipari tartályok, csővezetékek és szerkezetek tömörségének ellenőrzésére a vákuumkeretes tömörségvizsgáló eszközök terjedtek el. Különböző méretű, kialakítású szabványos és egyedi tervezésű keretek is elérhetőek.

  Az ellenőrizni kívánt felületre helyezett vákuumkeretben a csatlakoztatott vákuumszivattyú segítségével vákuumot képzünk. Az előzőleg a vizsgált felületre juttatott buborékképző anyag a szivárgás helyén buborékot képez így a kereten keresztül láthatóvá válik a szivárgási hely.

  UV nyomjelzős szivárgásvizsgálat

  A (víz, olaj alapú) folyadékokhoz kevert reagensek UV fénnyel megvilágítva erősen fluoreszkálnak. Egészen kis mennyiségű adalék és UV lámpa alkalmazásával a különböző berendelések, készülékek és hidraulikus rendszerek szivárgásvizsgálata gyorsan és költséghatékonyan elvégezhető.

  MSZ EN 1779:1999/A1:2004 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT.  TÖMÖRSÉGVIZSGÁLAT  Az eljárás és a módszer kiválasztásának feltételei
  MSZ EN 1593: 1999/A1:2004 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLAT. TÖMÖRSÉGVIZSGÁLAT  Buborékemissziós módszerek
 • Szivárgásvizsgálat

  Olajjal vagy vízzel töltött vagy működő ipari berendezések szivárgásvizsgálata elvégezhető speciális UV reagens anyagok alkalmazásával. Az olaj vagy vizes alapú regensek kis mennyiségben történő alkalmazásával és ipari UV lámpa használatával, könnyen és gyorsan ellenőrizhetőek komplex üzemelő berendezések. A fent említett módon ellenőrizhető új félkész vagy teljesen elkészült gyártmányok tömörsége is. Az ismerten szivárgó rendszereknél felfedhető a szivárgás pontos helye, ha a reagens időbeni megjelenése nyomon követhető.

 • Radiográfiai eszközök (RT)

  Az ipari radiográfiában a képfelvétel technika területén kínálunk eszközöket.

  Ólomszámok és betűk

  Ólomszámos mérőszalagok

  Jelölő vonalzók

  Filmkiértékelő lámpák

  Sötétkamra lámpák stb.

  MSZ EN 462-1:1995 RONCSOLÁSMENTES VIZSGÁLATOK  Radiológiai felvételek képminősége. 1. rész:  Huzalsoros képminőségjelzők. A képminőség meghatározása.

 • Örvényáramos vizsgálat (ET)

  Az örvényáramos vizsgálatok eltejedtek gyártási területen, alkatrészek vizsgálatára és üzemelő berendezések üzem közbeni ellenőrzésére egyaránt. Felhasználásuk nagyon sokrétű, gyakori az igényeknek megfelelő egyedi készülékek tervezése és gyártása, illetve a vezérlő készülékekhez történő automata vizsgálóberendezés és szonda illesztése.

  Alkalmazások:

  • Vezetőképesség mérése
  • Fémek és ötvözeteinek anyagjellemzőinek meghatározása
  • Hőkezeltségi állapot ellenőrzése
  • Anyag osztályozás, válogatás kémiai összetétel ellenőrzés kiváltása
  • Fémes bevonatok vastagságának mérése, rétegvastagság mérés
  • Hőkezeléskor a kéregréteg vastagságának mérése
  • Repedések mélységének mérése
  • Felületi és felület közeli hibák kimutatása

  ibg Örvényáramos vizsgálatokibg Örvényáram

  Átfogó örvényáramos vizsgálati megoldások: az ibg fejlett műszerei és kulcsrakész rendszereinek köszönhetően

  Termékválasztékuk a piacon elérhető legfejlettebb digitális mérőműszercsaládot tartalmazza az örvényáram-vizsgálathoz és más NDT-technológiákhoz, valamint célzottan tervezett komplett vizsgálati rendszereket az egyszerű mechanikus elrendezésektől az összetett, teljesen automatizált, nagy sebességű in-line vizsgálati rendszerekig. Egyetlen forrásból - kifinomult, kulcsrakész megoldás, amely tökéletesen megfelel az Ön vizsgálati igényeinek és specifikációinak.

  Globális iparági vezetők bizalma: az ibg innovatív megközelítése a vizsgálatimegoldások terén

  Folyamatos innovációnknak és technológiai vezető szerepünknek köszönhetően számos világvezető ipari vállalat, köztük az autóiparban tevékenykedő vállalatok is rájuk bízzák vizsgáltifeladataik megvalósítását. Ennek során az "Az Ön kihívása a mi szenvedélyünk" mottó vezérli a céget, amely a legjobban jellemzi, hogy az Ön egyedi követelményeire összpontosítsanak, és a tökéletes megoldást keressék.

 • Rétegvastagságmérők

  Rétegvastagságmérők ipari felhasználásra. A mágneses indukció elvén működő FE-szondák alkalmasak festékek, műanyagok, króm, réz, cink, zománc stb. bevonatok mérésére abban az esetben, ha a hordozó alapanyag ferromágneses tulajdonságú.

  Az örvényáramos elven működő NFE-szondákkal mérhetőek a nem vezetőképes rétegek, mint a festékek, zománcok, műanyag, gumi, üveg, papír, abban az esetben, ha a hordozó alapanyag nem mágneses fém, mint az alumínium, réz, sárgaréz, cink, valamint bizonyos rozsdamentes acélok. Szintén mérhető az eloxált alumínium is. A készülékek kombinált szondával is elérhetők.

 • Keménységmérők (HT)

  A hordozható vagy kézi keménységmérők jellemzően UCI (Ultrahangos kompakt Impedancia) vagy Leeb (visszapattanós) elven működnek. Ezek a mérési elvek gyakorlatilag „quasi” roncsolásmentes méréseknek tekinthetők, mivel a keménységmérés során a felületen nagyon kis elváltozást okoznak. A motoros működtetésű szondák és állványok használatával a mérések szubjektív bizonytalansága minimalizálható. Az új Sonodur 3 a kategóriájában az egyik legpontosabb és sokoldalúbb hordozható keménységmérő.

  Hordozható és asztali keménységmérők ipari alkalmazásra - Alapanyag azonosításra/válogatásra - Összeszerelt alkatrészek ellenőrzésére - Keménységi érték eltérés meghatározására nagy méretű alkatrészeknél - Alkatrészek ellenőrzésére a gyártósoron

 • Érdességmérők

  Érdességmérő ipari használatra. Rendkívül pontos mérések elvégzését teszi lehetővé nagy mérési tartományban kiváló teljesítménnyel. Az eszköz alkalmas fémeken és és nem-fémes anyagokon történő mérések elvégzésére. 

 • További mérőeszközök
 • Demagnetizáló berendezések

  A maradék mágnesezettség mérésének legegyszerűbb módja a kézi mágnesezettség mérő használata. A mérővel egyszerűen gyorsan ellenőrizhető a maradék mágnesezettség mértéke. A mágnesezettség gyakran a feldolgozást, hegesztést, szállítást, festést megsemmisítést nehezítő vagy akadályozó tényező. Egy maradék mágnesezettség mérővel a mágnesezettség gyorsan felderíthető, majd demagnetizáló készülékkel megszüntethető. A demagnetizáló készülékek elérhetőek standard termékként, de gyakran a feladathoz igazodva egyedi méretezésű, készítésű célgépként kerül tervezésre és kialakításra. 


oldalanként
Mutat 1 - 24 / 64
Mutat 1 - 24 / 64