AZONNALI

MŰSZAKI ÉS ÁR INFORMÁCIÓK

+36 30 350 80 60
info@jupitertech.hu
 

Információk

OLDALAINK

Dino-Lite.hu

Metallográfia

Rétegvastagságmérő

KAPCSOLAT

Jupiter Tech Kft.
Székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 59/c
Mobil: +36 30 350 8060
Telefon: +36 1 951 9945
Email:info@jupitertech.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Adatvédelmi nyilatkozat

Roncsolásmentes vizsgálóeszközök

Roncsolásmentes vizsgálóeszközök és anyagokA konvencionális roncsolásmentes vizsgálati technikákon túl olyan különleges vizsgálati technikák is a kompetenciáink közé tartoznak, mint a kompozit anyagok száraz csatolású ultrahangos vizsgálata, impulzus gerjesztéses hibadetektálás, érintésmentes fototermikus vagy airborn rétegvastagságmérés, , UCI&Leeb keménységmérés, stb. A gyorsan fejlődő és bővülő roncsolásmentes vizsgálati technikák újabb lehetőséget adnak a gyártmányok és szerkezetek vizsgálatára. Az új technológiák adaptálása új ismereteket és szemléletet igényel. A megfelelő technika vagy eljárás kiválasztásában bevezetésében kérje támogatásunkat.

Kategóriák

UV LED lámpák: Kézi és rögzíthető ipari 365 nm-es UV LED lámpák

Mágnesezhető poros repedésvizsgálat: Fekete-Fehér és Fluoreszkáló vizsgálóanyagok, Járommágnesek, MTU tárcsa, Berthold tárcsa

Penetrációs repedésvizsgálat: Piros-Fehér és Fluoreszkáló vizsgálóanyagok

Ultrahangos készülékek: Ultrahangos falvasatagságmérő és hibakereső készülékek

Vizuális vizsgálat: Ellenőrző tükrök és varramérők

Tömörségvizsgálat: Varravizsgáló keretek, vákumszivattyúk, szivárgásjelző anyagok

Rétegvastagságmérők: Mágneses eljárással, örényáramos eljárással működő, valamint kombinált rétegvastagságmérő készülékek

Keménységmérők: Ultrahangos és visszapattanós mérési elven működő hordozható keménységméő készülékek

Érdességmérők: Hordozható érdességmérő készülékek

További mérőeszközök: Színmérők, mérlegek és speciális mérőeszközök

Roncsolásmentes vizsgálóeszközök 38 terméket találtam.

Alkategóriák

 • UV LED lámpák

  Az UV LED fény (365nm) használata nagyon sokrétű, de jellemzően a roncsolásmentes anyagvizsgálattal hozható a legszorosabb összefüggésbe. Ennek egyik oka, hogy ezen a területen használják már hosszú ideje, úgy, hogy alkalmazásának feltételeit szigorú ipari szabványokban (pl. MSZ 7875:1986 Roncsolásmentes vizsgálathoz használt ultra-ibolya-sugárforrás közvetett értékelése) rögzítik. Az UV fényben végzett folyadékbehatolásos és mágnesezhető poros vizsgálatoknál a kimutatásra használt anyagok kifejezetten erre a fény hullámhosszra lettek tervezve, így a felhasznált fényforrásokat is szigorú ellenőrzésnek kell alávetni. Fontos szem előtt tartani, hogy a hibakimutatás illetve ellenőrzés egy komplex rendszer, amiben az UV lámpa csak az egyik összetevő. A megfelelő UV lámpa kiválasztásához és alkalmazásának optimalizálásához kérje segítségünket.

  Az UV fény néhány felhasználási területe:

  • Roncsolásmentes folyadékbehatolásos és mágnesezhető poros repedésvizsgálat
  • Tömörségvizsgálat, szivárgásvizsgálat
  • Polimerizációs folyamatoknál (kikeményítés)
  • Szennyeződés, tisztaság vizsgálat
  • Bűnügyi technika, kutatás, felderítés
  • Nyomjelzés, biztonsági jelölések
  • Rovarok, penész, gombák kimutatása
  • Nyomdaipar, bankjegyvizsgálat
 • Mágnesezhető poros repedésvizsgálat (MT)

  A mágnesezhető poros repedésvizsgálat során a vizsgált felületre nyitott vagy „quasi” nyitott folytonossági hiányosságok mutathatók ki. A fekete-fehér eljárásnál a kimutatás érdekében egy fehér kontrasztbevonatot kell felvinni a vizsgált felületre. A fehér kontrasztfesték száradása után a felületre felvitt fekete mágnesezhető poros szuszpenzió hibajelet indikál a repedésen, amennyiben a mágneses tér megfelelően kialakult. A vizsgálatban jártas szakemberek nagy biztonsággal és hatékonysággal képesek a hegesztett kötések, szerkezetek, alkatrészek átvizsgálására. A helyszíni repedésvizsgálatokat járommágnes vagy mágnesező transzformátorral lehet elvégezni. Nagy sorozatszámú alkatrész átvizsgálásában mágnespad használata nyújthat jelentős segítséget. A mágnespadoknál kizárólag fluoreszkáló anyagok vannak használatban a repedésvizsgálati eljárások esetében.

 • Penetrációs repedésvizsgálat (PT)

  A folyadékbehatolásos (penetrációs) vizsgálat a felületre nyitott repedések kimutatására alkalmas penetráló anyagok segítségével. Az ún. piros-fehér eljárás egy egyszerű és gyors vizsgálati módszer. A szükséges megvilágítással rendelkező környezetben mágnesezhető és nem mágnesezhető anyagok esetében egyaránt használható. A fluoreszkáló eljárást nagyobb darabszámú automatizált vizsgálósorokon használják leginkább. A megfelelően elsötétített vizsgálótérben ipari UV lámpa alkalmazásával a repedések nagy biztonsággal kimutathatók. A penetráló szerek alkalmasak különböző felületi elváltozások kimutatására is, mint például felületi sérülés, anyaghiányosság, porozitás, stb.

 • Ultrahangos készülékek (UT)

  Az ultrahangos hibakereső készülékek az anyagok, alkatrészek, szerkezetek belső szerkezeti hibáinak roncsolásmentes felderítésére használhatók. Az ultrahangos hibakereső készülékek alkalmasak falvastagság mérésére is, de jellemzően erre a feladatra falvastagságmérő készülék használata terjedt el. Ugyanakkor vannak olyan falvastagságmérő készülékek, amelyek szoftveresen fejleszthetők, upgradelhetők és ezáltal teljes körű hibakereső készülékként használhatók. A Sonotec GmbH cég ultrahangos hibakereső és falvastagságmérő készülékeit Németországban tervezik és gyártják, megfelelnek az európai és amerikai szabványoknak, (A felhasználáshoz legmegfelelőbb hibakereső illetve falvastagságmérő készülék és vizsgálófej kiválasztásához kérje segítségünket.)

 • Vizuális vizsgálat (VT)

  A vizuális vizsgálat (VT) a legrégebbi és legegyszerűbb és legszélesebb körben használatos vizsgálat, mind a civil, mind az ipar területén. A roncsolásmentes anyagvizsgálat területén alapvetően hegesztési varratok, gyártmányok szemrevételezését értjük rajta. Alapvető eszközei, a megvilágító lámpa, fénymérő, varratmérő sablon, nagyító, jelölőeszköz, tisztító eszközök. A hegesztési varratok mindkét oldalról történő szemrevételezését szabványok írják elő.

 • Tömörségvizsgálat (LT)

  A tömöségvizsgálat acélszerkezetek, tartályok és csővezetékek tömörségének vizsgálatára, valamint a szivárgások felderítésére nyújt megoldást.

  Vákuumkeretes szivárgásvizsgálat

  Az ipari tartályok, csővezetékek és szerkezetek tömörségének ellenőrzésére a vákuumkeretes tömörségvizsgáló eszközök terjedtek el. Különböző méretű, kialakítású szabványos és egyedi tervezésű keretek is elérhetőek.

  Az ellenőrizni kívánt felületre helyezett vákuumkeretben a csatlakoztatott vákuumszivattyú segítségével vákuumot képzünk. Az előzőleg a vizsgált felületre juttatott buborékképző anyag a szivárgás helyén buborékot képez így a kereten keresztül láthatóvá válik a szivárgási hely.

  UV nyomjelzős szivárgásvizsgálat

  A (víz, olaj alapú) folyadékokhoz kevert reagensek UV fénnyel megvilgítva erősen fluoreszkálnak. Egészen kis mennyiségű adalék és UV lámpa alkalmazásával a különböző berendelések, készülékek és hidraulikus rendszerek szivárgásvizsgálata gyorsan és költséghatékonyan elvégezhető.

 • Radiográfiai eszközök (RT)

  Az ipari radiográfiában a képfelvétel technika területén kínálunk eszközöket.

 • Rétegvastagságmérők

  Rétegvastagságmérők ipari felhasználásra. A mágneses indukció elvén működő Fe-szondákkal meg lehet mérni nem mágneses bevonatokat, mint például festékek, műanyagok, króm, réz, cink, zománc, abban az esetben, ha ferromágneses alapanyag a hordozó alapanyag.

  Az örvényáramos elven működő NFE-szondákkal mérhetőek a nem vezetőképes rétegek, mint a festékek, zománcok, műanyag, gumi, üveg, papír, abban az esetben, ha a hordozó alapanyag nem mágneses fém, mint alumínium, réz, sárgaréz, cink, valamint egyes típusok rozsdamentes acélok. Szintén mérhető az eloxált alumínium. A készülékek kombinált szondával is elérhetők.

 • Keménységmérők (HT)

  A hordozható vagy kézi keménységmérők jellemzően UCI (Ultrahangos kompakt Impedancia) vagy Leeb (visszapattanós) elven működnek. Ezek a mérési elvek gyakorlatilag „quasi” roncsolásmentes méréseknek tekinthetők, mivel a keménységmérés során a felületen nagyon kis elváltozást okoznak. A motoros szondák és állványok használatával a mérések szubjektív bizonytalansága minimalizálható. Az új Sonodur 3 a kategóriájában az egyik legpontosabb és sokoldalúbb hordozható keménységmérő.

  Hordozható és asztali keménységmérők keménységmérők ipari alkalmazásra - Alapanyag azonosításra/válogatásra - Összeszerelt alkatrészek ellenőrzésére - Keménységi érték eltérés meghatározására nagy méretű alkatrészeknél - Alkatrészek ellenőrzésére a gyártósoron

 • Szivárgásvizsgálat

  Olaj- és vízrendszerek szivárgásvizsgálata reagens anyagok és UV lámpa segítségével.

 • Érdességmérők

  Érdességmérő ipari használatra. Rendkívül pontos mérések elvégzését teszi lehetővé nagy mérési tartományban kiváló teljesítménnyel. Az eszköz alkalmas fémeken és és nem-fémes anyagokon történő mérések elvégzésére. 

 • További mérőeszközök

oldalanként
Mutat 1 - 24 / 38
Mutat 1 - 24 / 38