Szivárgáskeresés

Fluoreszkáló UV festék nyomjelzés az olajszivárgás és az üzemanyagok észleléséhez

A Fluotechnik fluoreszcens nyomjelzőket kifejezetten zárt rendszerben történő olajszivárgások vagy üzemanyagok keresésére fejlesztettek.

Ideális minden típusú olaj (ásványi vagy naftás), bármely üzemanyag, motor, gép, henger, hidraulika kör, tank, szivárgásvizsgálatára.

A szivárgás jelölőanyagok lehetővé teszik a szivárgás ellenőrzést, a gyors és hatékony helymeghatározást, az olaj, vagy üzemanyag tárolók hegesztési varratai, illesztéseinél.

Fluoreszkáló UV festéknyomjelzés a szivárgáskereséshez és a szivárgás észleléséhez vízbenSzivárgáskeresés

A Fluotechnik fluoreszkáló nyomjelzőket kifejezetten szivárgás megtalálására készítettek. Segítségével megtalálhatja a szivárgás és a beszivárgás eredetét, megvizsgálhatja a cső áramlását.

Kapható por és folyékony koncentrált változatban. Használatával képes lesz elvégezni a vízhálózatok és ipari folyamatok nyomon követését és szivárgásdetektálását, a szennyvízhálózatok csatlakoztatásának tesztelését, a szivárgások felderítését, a tetőkön történő szivárgásvizsgálatot, teraszok, vízszigetelését és beszivárgás ellenőrzését az épületen, szennyezőanyag-elterjedésének szimulálását, szivárgás észlelését a tartályokban és hűtővízkörökben.

A detektálási érzékenységének és a nagyon alacsony anyagszükségletének köszönhetően a fluoreszceint általában a hidrológia területén használják. Például a fluoreszceint használják felszín alatti vízfolyások feltérképezésére; hidraulikus csatlakozások ellenőrzésére; áramlási idő tanulmányozáshoz; folyó mélységmérése; szivárgó vízminták; vízszigetelő rétegek ellenőrzése; folyékony anyagok terjedése, szimuláció stb.

A fluoreszcein lehetővé teszi különféle csőhálózatok diagnosztikáját. Használata nem korlátozódik a hidrológiai és a diagnosztikai területekre. Alkalmazási köre sokkal nagyobb, mivel szivárgások észlelésére és kolorimetrikus referenciapontként is használhatják a tengeri biztonság területén; vegyi termékek színezésére és karbantartására; ipari penetrációs vizsgálatokhoz; rovarok és állatok viselkedésbeli vizsgálatára, orvosi területen; vízi dekorációhoz vagy akár szakértői értékeléshez.

A detektálási érzékenységének és a nagyon alacsony anyagszükségletének köszönhetően a fluoreszceint általában a hidrológia területén használják. Például a fluoreszceint használják felszín alatti vízfolyások feltérképezésére; hidraulikus csatlakozások ellenőrzésére; áramlási idő tanulmányozáshoz; folyó mélységmérése; szivárgó vízminták; vízszigetelő rétegek ellenőrzése; folyékony anyagok terjedése, szimuláció stb.

A fluoreszcein lehetővé teszi különféle csőhálózatok diagnosztikáját. Használata nem korlátozódik a hidrológiai és a diagnosztikai területre. Alkalmazási köre sokkal nagyobb, mivel szivárgások észlelésére és kolorimetrikus referenciapontként is használhatják a tengeri biztonság területén; vegyi termékek színezésére és karbantartására; ipari penetrációs vizsgálatokhoz; rovarok és állatok viselkedésbeli vizsgálatára orvosi területen; vízi dekorációhoz vagy akár szakértői értékeléshez.

TERMÉKEK SZIVÁRGÁSVIZSGÁLATHOZ

A fluoreszcein műszaki előnyei

A fluoreszcein egy egyedülálló UV fluoreszcens nyomkövető, széles műszaki előnyökkel rendelkezik.

Mindenekelőtt a fluoreszcein nem szennyező, nem mérgező és biológiailag lebontható - alapvető anyag minden felhasználási területen. Mint ilyen, természetes és orvosi környezetben is alkalmazzák.

Ez egy erőteljes színező képességű nyomkövető festék, amely nagyon élénk színt (fluoreszkáló sárga / sárga) bocsát ki, így gyors és egyértelmű vizuális követést tesz lehetővé!

A fluoreszcein egy roncsolásmentes nyomkövető eszköz, amely felhasználható értékes információk gyűjtésére, még az előtt,hogy drága - és néha eredménytelen - munkába fektetne. Használható más nyomjelzőkkel együtt (multi-tracing) összetett csőhálózatok, vízvezeték-rendszerek, több teraszos tetők stb. vizsgálatánál.

A fluoreszceinnek fluoreszcens tulajdonságai vannak, ami azt jelenti, hogy nagyon alacsony dózisokban detektálható fluorimetrikus készülékkel. Használható a természetes környezetben végzett munka nyomon követésére is magas vízmennyiség esetén.

UV-fényben történő fluoreszcenciája azt is jelenti, hogy a fluoreszcein nagyon pontos és hatékony diagnosztikai eszköz az épületekbe behatolt infiltrációk és a kapillárisok emelkedésének kimutatására, valamint a nehezen hozzáférhető vagy rosszul megvilágított területeken.

A fluoreszcein nem tapad szorosan az abszorbens anyagokhoz, ami megkönnyíti a felhasználást és a későbbi tisztítást. Bizonyos érzékeny esetekben azonban tanácsos más színtelen (csak ultraibolya fényben látható) nyomjelzőket használni, amelyeket kifejezetten ilyen felhasználásra készülnek.

Milyen alkalmazásokhoz használható a fluoreszcein?

A Fluotechnik naponta dolgozik azon, hogy ügyfeleinknek a legjobb útmutatást és tanácsot adja. Új eljárásokat dolgoz ki a fluoreszcein és más nyomkövetők számára. Sok iparág folyamatosan használja nyomjelző anyagait.

Sőt, a nyomkövetés használata sok iparágban virágzik, mert olyan könnyen használható, roncsolásmentes és olcsó - és mindenekelőtt azért, mert a nyomkövetés rengeteg információt nyújt.

TERMÉKEK SZIVÁRGÁSVIZSGÁLATHOZ